home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πυρκαγιές: Καλύτερη η εικόνα σε Αλμυρή και Επίδαυρο

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου στις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα στην Αλμυρή Κορινθίας και στην Επίδαυρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν με ένταση στο πεδίο, αισιοδοξώντας ότι θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο και τα δύο πύρινα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, με το πρώτο φως της ημέρας τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα άρχισαν τις ρίψεις νερού στην περιοχή Νέα Αλμυρή (Κορινθία), προκειμένου να θέσουν μαζί με επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, πάντως η εικόνα έχει βελτιωθεί. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες σε 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 33 οχήματα.

Φωτογραφία: Πυροσβεστικό Σώμα/twitter

Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας όμως και σε αυτή την περίπτωση καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 18 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα· στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis