home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Για πόσες μέρες θα βράζει η Πελοπόννησος

Αίθουσες με κλιματισμό άνοιξαν στο Άργος

Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα βρεθεί η Πελοπόννησος από τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό τις επόμενες μέρες.

Ο καύσωνας θα έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά: Μεγάλη διάρκεια, μέγιστες θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς κελσίου, και κατά διαστήματα θα υπάρχει σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

Οι θερμοκρασίες της Τρίτης.

Το κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου, όπου θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Στην Αργολίδα αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας διαρκείας ξεκινά σταδιακά από την Τρίτη 22 Ιουνίου, με το πρώτο έντονο «κύμα» ζέστης του φετινού καλοκαιριού να αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για έξι ημέρες και με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι ο Θεσσαλικός κάμπος, οι πεδιάδες της Λαμίας, της Κωπαΐδας, του Αγρινίου, της Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας όπως και τα δυτικά προάστια της Αττικής.

Καλλιάνος: Πόσο θα κρατήσει ο καύσωνας

Για ισχυρό καύσωνα από την Τρίτη, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος.

Σε ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνει ότι: «από την ερχόμενη Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, θα επισκεφτούν τη χώρα μας πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής. Καθώς θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου, θα φτάσουν γρήγορα και στην Ελλάδα».

Αυτός ο καύσωνας, που ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά, θα συνοδεύεται από τρία σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον έξι με επτά ημέρες και με τάση να κρατήσει και και ακόμη παραπάνω. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αυτό το σενάριο. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.
  • Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44 βαθμών σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
  • Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis