home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Τι επιτρέπεται από Δευτέρα – Ποια καταστήματα ανοίγουν και με τι κανόνες

Lockdown στο Ναύπλιο

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου, ενημερώνουν ότι κατόπιν των νέων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας, η Αργολίδα συνεχίζει να είναι σε σκληρό lockdown, επίπεδο Γ πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Έτσι λοιπόν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της πόλης του Ναυπλίου συνεχίζουν να είναι σε αναστολή από Δευτέρα 22/3/2021 και ώρα 05:00 π.μ. έως Δευτέρα 29/3/2021 ώρα 05:00 π.μ.

Επιτρέπεται:

  • Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου , η λειτουργία των κομμωτηρίων , κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, αυστηρά με ραντεβού, όπως ίσχυε και πρίν.
  • Η λειτουργία των Καταστημάτων τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Κανόνες:

  • Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Επιτρέπεται επίσης:

Η λειτουργία των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, τα συνεργεία αυτοκινήτων κατόπιν ραντεβού, τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.

Επιτρέπεται η λειτουργία των:

  • Υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από κατάστημα τροφίμων (take away), ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης,
  • Τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Η κυκλοφορία επιτρέπεται από αύριο 20/3/2021 έως τις 21:00.

Σχετικά για το sms στο 13033:

  • SMS 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων
  • SΜS 3 η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων
  • SMS 4 θα ζητούνται περισσότερα στοιχεία για την ορθότητα της ανάγκης επίσκεψης σε οικείο πρόσωπο
  • SMS 6 θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο και απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο και ποδήλατο

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου:

«Καταλαβαίνουμε την κόπωση και αντιλαμβανόμαστε τι δυσκολίες, όμως η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό, καθ’ ότι είναι ο παράγοντας εκείνος που υπολογίζει, ορίζει, καθορίζει και προσδιορίζει την φυσική, ψυχολογική , πνευματική καθώς και οικονομική μας κατάσταση.

Προσέχουμε και εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί για το δρόμο προς την κανονικότητα με ασφάλεια».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis