Με το κεφάλι ψηλά και την ικανοποίηση της απόλυτης επιτυχίας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την αγωνιστική περίοδο 2025/26 η Ελλάς Σύρου.
Το συγκρότημα των Κυκλάδων πέρασε νικηφόρα από την Πελοπόννησο, επικρατώντας εκτός έδρας του Παναργειακού με 0-1, σε μια αναμέτρηση που έκρινε πολλά για την τελική κατάταξη των playouts της Super League 2.
Λύτρωση με Κόλα και κορυφή για τους Συριανούς
Η ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα παρουσιάστηκε διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας τον ρυθμό και ψάχνοντας τη στιγμή της για να «χτυπήσει». Το πολυπόθητο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 66ο λεπτό, όταν ο Κόλα –λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή– βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του.
Αυτή η νίκη δεν εξασφάλισε απλώς την παρουσία της Ελλάς Σύρου στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία για την επόμενη σεζόν, αλλά την εκτόξευσε και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των playouts για τον Β’ Όμιλο, σφραγίζοντας μια άκρως επιτυχημένη χρονιά.
Απογοήτευση και υποβιβασμός στο Άργος
Στον αντίποδα, το κλίμα στο στρατόπεδο του Παναργειακού ήταν βαρύ. Η εντός έδρας ήττα αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» της ομάδας στην κατηγορία.
Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της post-season με συγκομιδή μόλις 8 βαθμών, η ομάδα του Άργους τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου, έχοντας ήδη υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.
Οι συνθέσεις των oμάδων:
- Παναργειακός (Προπονητής: Παπαβασιλείου): Καραθανάσης, Καρυπίδης, Αρμένης (61′ Ζησούλης), Λαζαρίδης, Κατσούλης, Μυρτολλάρι (61′ Πάπα), Ντάμακ, Κότζα (71′ Ναλιτζής), Γιάννη, Ντιαλό, Κονέ (71′ Χατζηδημητρίου).
- Ελλάς Σύρου (Προπονητής: Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Σαμαράς, Ζαφείρης, Καλύβας, Χνάρης, Γώγος (72′ Παρασκευόπουλος), Μπάμπης, Κολιμάτσης, Ζώνιος (72′ Βλάχος), Νάρσινγκ (61′ Βερνάρδος), Γκέζος (58′ Λαύκας), Τριμμάτης (61′ Κόλα).










