Αναστάτωση προκλήθηκε χθες Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 το μεσημέρι στο λιμάνι του Ναυπλίου, όταν δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας προσέκρουσε στο κρηπίδωμα. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διαδικασία κατάπλου του πλοίου στον ανατολικό προβλήτα, θέτοντας σε εγρήγορση τις τοπικές λιμενικές Αρχές.
Ζημιές στην προβλήτα και σε δεύτερο πλοίο
Από την ελαφρά πρόσκρουση προκλήθηκαν ορατές φθορές στον προβλήτα και σε έναν προσκρουστήρα του λιμανιού. Το ίδιο το δεξαμενόπλοιο υπέστη ελαφριά στρέβλωση και φθορές στο δεξιό πρυμναίο τμήμα του.
Η αναστάτωση συνεχίστηκε καθώς κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης επηρεάστηκε και δεύτερο σκάφος. Συγκεκριμένα, προκλήθηκε εκδορά και αποχρωματισμός στο μπροστινό δεξιό τμήμα ενός επαγγελματικού πλοίου με σημαία Cayman Islands, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο σημείο.
Κανένας τραυματισμός – Άρση απαγόρευσης απόπλου
Παρά την κινητοποίηση, τα νέα από το μέτωπο της ασφάλειας είναι καθησυχαστικά. Από το συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μέλους πληρώματος ή παρευρισκόμενου, ενώ οι έλεγχοι του Λιμεναρχείου επιβεβαίωσαν ότι δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.
Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, απαγόρευσε αρχικά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου. Ωστόσο, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων βεβαιωτικών από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, η απαγόρευση ήρθη και το πλοίο είναι πλέον ελεύθερο να συνεχίσει το ταξίδι του.









