Βαθιά θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα, η είδηση για τον θάνατο της Ιωάννας Διάκου-Αλιβιζάτου. Η εκλιπούσα, μια σπουδαία προσωπικότητα του νομικού κόσμου, ήταν σύζυγος του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νικολάου Αλιβιζάτου, ο οποίος συνδέεται στενά με την περιοχή αποτελώντας επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.
Με το άκουσμα της δυσάρεστης είδησης, τα αντανακλαστικά του Συνδέσμου υπήρξαν άμεσα, αναδεικνύοντας τον βαθύ σεβασμό προς το πρόσωπό της και την οικογένειά της.
Η έκτακτη συνεδρίαση και το ψήφισμα του ΣΦΑ
Κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου, Νικόλαου Μπουμπάρη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας συνήλθε εκτάκτως για να τιμήσει τη μνήμη της. Κατά τη συνεδρίαση, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Απόστολου Τσιτσιγιάννη, εγκρίθηκε ομόφωνα συλλυπητήριο ψήφισμα, μέσα από το οποίο εκφράζεται η βαθύτατη οδύνη των μελών για την απώλεια της Ιωάννας Διάκου-Αλιβιζάτου.
«Μέγιστος άνθρωπος με διακριτική προσφορά»
Στο κείμενο του ψηφίσματος, ο Σύνδεσμος δεν στέκεται μόνο στην άρτια επιστημονική της συγκρότηση, αλλά εξαίρει τον χαρακτήρα και το ήθος της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Ιωάννα Διάκου-Αλιβιζάτου υπήρξε «όχι μόνο διαπρεπής νομικός αλλά μέγιστος άνθρωπος, γεμάτη γλυκύτητα και καλοσύνη».
Οι εκπαιδευτικοί της Αργολίδας υπογραμμίζουν τη σημαντική, πλην όμως αθόρυβη, κοινωνική της δράση. Η προσφορά της υπήρξε μεγάλη, επιτελούμενη πάντοτε με τρόπο διακριτικό αλλά απόλυτα ουσιαστικό. «Σε όλες και όλους θα μείνει για πάντα χαραγμένο το ζεστό χαμόγελό της», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του Νίκου Αλιβιζάτου
Το ψήφισμα καταλήγει με θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους της και ιδιαίτερα προς τον σύζυγό της. Ο Σύνδεσμος εκφράζει για ακόμη μία φορά τη μέγιστη ευγνωμοσύνη που οφείλουν οι φιλόλογοι και πολλοί εκπαιδευτικοί του Νομού Αργολίδας στον Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας κλείνει με την ευχή: «Η μνήμη της Γιάννας Διάκου-Αλιβιζάτου έστω αιωνία».











