Σημαντική είδηση:
20.04.2026 | 19:05
Με αφορμή μια αξιόλογη έρευνα για το Ναύπλιο

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Άργος: Έρχονται αλλαγές στην κυκλοφορία και νέες δομές

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών την Παρασκευή, 24 Απριλίου.
Αντώνης Βαρδάκας Δημοτικό Συμβούλιο Άργους

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας, τις υποδομές και την κοινωνική μέριμνα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην επερχόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, στις 14:00, στην αίθουσα του Δημαρχιακού Καταστήματος (Καποδιστρίου 9).

Υπό την προεδρία του Αντώνη Βαρδάκα, το σώμα θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για 10 θέματα ημερήσιας διάταξης, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της δημοτικής δράσης, από τις οικονομικές αναμορφώσεις μέχρι την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών.

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική και την εκπαίδευση

Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα θέματα της συνεδρίασης είναι η μίσθωση νέου ακινήτου στο Άργος, το οποίο θα στεγάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Παροχής Συσσιτίου. Πρόκειται για μια κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση του διχτυού κοινωνικής προστασίας για τους ευάλωτους δημότες.

Διαφήμιση

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η μέριμνα για την προσχολική αγωγή, καθώς θα συζητηθεί η έγκριση των νέων εγγραφών και μετακινήσεων νηπίων και βρεφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Άργους – Μυκηνών για τον μήνα Απρίλιο (σχολικό έτος 2025-2026).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άργος και Νέα Κίο

Λόγω των επερχόμενων θρησκευτικών εορτών, το συμβούλιο θα εγκρίνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα αφορούν την ομαλή διεξαγωγή της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Πέτρου στο Άργος και της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο.

Διαφήμιση

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών, θα συζητηθούν μελέτες για μόνιμες παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο του δήμου, καθώς και παρεμβάσεις αστικού πρασίνου, όπως το κλάδεμα πλατάνων επί της οδού Κανάρη στο Άργος.

Οικονομικά θέματα και επιχειρηματικότητα

Η ατζέντα περιλαμβάνει επίσης τις απαραίτητες τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2026, εξασφαλίζοντας την ομαλή εκτέλεση των δημοτικών έργων.

Τέλος, θα εξεταστεί η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης για νέα επιχειρηματική δραστηριότητα (εργαστήριο λαϊκής τέχνης) στην περιοχή της Δαλαμανάρας, προωθώντας την τοπική ανάπτυξη.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis