ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Ναύπλιο: Σύγκρουση Μάκαρη με Φραγκιουδάκη για τις σχολικές επιτροπές

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μετά την καταψήφιση του διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές. Τα εκατέρωθεν πυρά για τη διαφάνεια, το έλλειμμα και το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας.
dimotiko symvoulio nafpliou (3)

Στο επίκεντρο μιας ακόμα πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται ο Δήμος Ναυπλιέων, με αφορμή τον τρόπο διαχείρισης και ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων στις πρώην Σχολικές Επιτροπές επί δημαρχίας Κωστούρου. Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου καταψηφίστηκε η πρόταση για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές, πυροδότησε δημόσια σύγκρουση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Φραγκιουδάκη, και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή», Κωνσταντίνου Μάκαρη.

Οι δύο πλευρές διασταυρώνουν τα ξίφη τους, εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στον Δήμο, καταθέτοντας τα δικά τους επιχειρήματα στον δημόσιο διάλογο.

Η στάση του Γιώργου Φραγκιουδάκη

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου, Γιώργου Φραγκιουδάκη, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη της πρότασης ελέγχου από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαφήμιση

Όπως επισημαίνει, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, από κοινού με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν τον διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως ένα φερόμενο έλλειμμα της τάξεως του 1.000.000 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές Ναυπλίου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, υπάρχουν αναφορές για παράβαση καθήκοντος, παράνομες αναλήψεις μετρητών και δαπάνες εκατομμυρίων χωρίς τις προβλεπόμενες συμβάσει.

Παρά τον θεσμικό σεβασμό στην απόφαση της πλειοψηφίας, ο κ. Φραγκιουδάκης δηλώνει την κάθετη πολιτική και ηθική του αντίθεση, τονίζοντας πως «ένας Δήμος που βρίσκεται αντιμέτωπος με αγωγές εκατομμυρίων δεν οφείλει να μένει απλός θεατής». Ξεκαθαρίζει, δε, πως η ψηφοφορία ήταν μόνο η αρχή και πως ο ίδιος θα συνεχίσει να κινείται θεσμικά με στόχο την απόλυτη διαφάνεια.

Διαφήμιση

Η απάντηση του Κώστα Μάκαρη

Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του επικεφαλής της «Νέας Εποχής», Κωνσταντίνου Μάκαρη. Μέσω δελτίου τύπου, ο κ. Μάκαρης θέτει εν αμφιβόλω τη σκοπιμότητα του αιτήματος για νέο έλεγχο, υπενθυμίζοντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ήδη πόρισμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας.

Ο κ. Μάκαρης αναφέρει ότι ο ίδιος είχε ξεκινήσει αθόρυβα αυτή τη διαδικασία ελέγχου από το 2021, υπογραμμίζοντας πως εάν ο κ. Φραγκιουδάκης ήθελε να συμβάλει ουσιαστικά, θα μπορούσε να καταθέσει τις ενστάσεις του απευθείας στην Ανεξάρτητη Αρχή, αντί να προκαλεί «αναστάτωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δίνει ξεκάθαρα πολιτική διάσταση στο θέμα, κατηγορώντας τον Αντιδήμαρχο για προσωπικές σκοπιμότητες. Σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη, ο κ. Φραγκιουδάκης επιχειρεί να διαμορφώσει ένα αφήγημα «ηρωικής εξόδου», στην προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, ο οποίος –όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής»– πλέον δεν τον στηρίζει.

Κλείνοντας, αφήνει αιχμές ότι η στάση του Αντιδημάρχου οφείλεται στον φόβο πως ένας γενικευμένος έλεγχος θα μπορούσε να επεκταθεί και στον ίδιο.

Μένει να φανεί πώς θα αποτυπωθεί αυτή η ρήξη στη μελλοντική λειτουργία και τις ισορροπίες του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis