Με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορία μας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2026 στο Άργος και τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.
Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου ενώ ακολούθησε και η κατάθεση στεφάνων στην Αναθηματική Στήλη στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.








Ακολουθήσε η μεγάλη μαθητική παρέλαση από σχολεία και συλλόγους του Δήμου Άργους – Μυκηνών και ευρύτερα της Αργολίδας.
Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζος, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές και πολύς κόσμος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Στέλιος Σακαρέτσιος. Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πελοποννήσου, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών επισήμανε ότι η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, επισημαίνοντας πως τα διδάγματα της ιστορίας μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον και ότι η συλλογική προσπάθεια παραμένει βασικός παράγοντας για την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Δείτε εικόνες από τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Άργος:
































οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων του παραρτήματος Άργους και Κουτσοποδίου.












