Σημαντική είδηση:
19.04.2026 | 12:01
Πάτρα: Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Κορυφαίο σεμινάριο Sanda στο Ναύπλιο

Με 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η πόλη του Ναυπλίου βρέθηκε στο επίκεντρο του Wushu Kung Fu, φιλοξενώντας ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό διήμερο κινεζικής πυγμαχίας.
Σεμινάριο Santa

Η πόλη του Ναυπλίου αποτέλεσε τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις των μαχητικών αθλημάτων το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ένα εξειδικευμένο, 8ωρο σεμινάριο Sanda, συγκεντρώνοντας 60 αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το σεμινάριο διεξήχθη υπό τις οδηγίες του διεθνώς αναγνωρισμένου Ιταλού Master Fabrizio Moschella, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις απαιτητικές τεχνικές του Wushu Kung Fu. Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαχρονικής προσπάθειας για την ουσιαστική προώθηση του αθλήματος στη χώρα μας, ανέδειξε το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων αθλητών.

Σεμινάριο Santa στο Ναύπλιο

Τι είναι το Sanda

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πολεμικές τέχνες, το Sanda (ή αλλιώς κινεζική πυγμαχία) αποτελεί την επίσημη αγωνιστική μορφή του κινεζικού ΓουΣού. Πρόκειται για ένα δυναμικό άθλημα πλήρους επαφής που συνδυάζει αρμονικά:

Διαφήμιση
  • Γροθιές
  • Λακτίσματα
  • Ρίψεις και ανατροπές

Οι αγώνες πραγματοποιούνται παραδοσιακά σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα, γνωστή ως leitai. Σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον, η στρατηγική σκέψη, η σωστή διαχείριση του ρυθμού και η ψυχραιμία του αθλητή είναι τα στοιχεία που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα, το άθλημα υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία ΓουΣού Κουνγκ Φου, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο εποπτεύεται από την International Wushu Federation (IWUF), η οποία διοργανώνει τα ηπειρωτικά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Διαφήμιση
Σεμινάριο Santa στο Ναύπλιο

Πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υψηλή τεχνική

Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Ναυπλίου εξυπηρέτησαν άριστα τις ανάγκες της οκτάωρης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο Fabrizio Moschella, μεταφέροντας την πολυετή εμπειρία του από τα διεθνή τατάμι, εστίασε στην παραμικρή λεπτομέρεια, ανεβάζοντας το τεχνικό επίπεδο των παρευρισκόμενων.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου πολεμικών τεχνών περιλάμβανε:

  • Εμβάθυνση σε βασικές, αλλά και εξαιρετικά σύνθετες τεχνικές του Sanda.
  • Στρατηγικές προσέγγισης του αντιπάλου και σωστή διαχείριση του αγωνιστικού ρυθμού.
  • Πρακτική εξάσκηση των τεχνικών σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες (sparring).

Με την ολοκλήρωση του διημέρου, όλοι οι αθλητές και οι προπονητές έλαβαν το επίσημο πιστοποιητικό συμμετοχής τους, καθώς και ένα αναμνηστικό t-shirt της διοργάνωσης.

Η άρτια οργάνωση και η αθρόα συμμετοχή στο σεμινάριο Sanda στο Ναύπλιο αποδεικνύουν τη δυναμική που έχει αναπτύξει το κινεζικό ΓουΣού στην Ελλάδα.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

newsletter banner anagnostis