Συγκίνηση στον 24ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου

Το φετινό μετάλλιο φέρει τη μορφή του 85χρονου εμπνευστή του, Παναγιώτη Παπαβασιλείου.
Το μετάλλιο του 24ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου είναι αφιερωμένο στον Παναγιώτη Παπαβασιλείου

Μια ιδιαίτερη και βαθιά ανθρώπινη στιγμή επιφυλάσσει η φετινή διοργάνωση του ιστορικού πλέον αθλητικού θεσμού της Αργολίδας. Ο 24ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, παρουσίασε το επίσημο μετάλλιό του, το οποίο ξεφεύγει από τα συνηθισμένα αθλητικά αναμνηστικά.

Φέτος, το μέταλλο «ζωντανεύει» φέροντας χαραγμένη την προσωπογραφία του ανθρώπου που γέννησε και γιγάντωσε αυτόν τον αγώνα: του Παναγιώτη Παπαβασιλείου.

Ένα μετάλλιο – σύμβολο ζωής και συνέχειας

Με μια ομόφωνη και συμβολική απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης επέλεξε να μην δημιουργήσει απλώς ένα έπαθλο τερματισμού, αλλά ένα σύμβολο αξιοπρέπειας και συνέχειας.

Το πρόσωπο του Παναγιώτη Παπαβασιλείου στο μετάλλιο δεν αποτελεί μόνο φόρο τιμής στο παρελθόν, αλλά μήνυμα για το παρόν και το μέλλον. Συμβολίζει τη φιλοσοφία ότι ο αθλητισμός είναι μαραθώνιος ζωής, που δεν μετριέται μόνο με χρονόμετρα, αλλά με την αντοχή της ψυχής και τη διαρκή προσφορά.

Το μετάλλιο του 24ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου είναι αφιερωμένο στον Παναγιώτη Παπαβασιλείου
Το μετάλλιο του 24ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου είναι αφιερωμένο στον Παναγιώτη Παπαβασιλείου

85 ετών και συνεχίζει

Ο κ. Παπαβασιλείου δεν είναι απλώς ένα τιμώμενο πρόσωπο που θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την εξέδρα. Σε ηλικία 85 ετών, παραμένει η «ψυχή» του Δρόμου Αργολικού Κόλπου.

Αποδεικνύοντας στην πράξη τα ιδεώδη που πρεσβεύει, θα λάβει και φέτος μέρος στον αγώνα, βαδίζοντας τη διαδρομή μαζί με τους εκατοντάδες περιπατητές. Η παρουσία του ανάμεσα στους αθλητές αποτελεί την ζωντανή απόδειξη ότι η θέληση δεν έχει ηλικία.

Δρόμος Αργολικού Κόλπου: Ένας αγώνας για όλους

Η φετινή διοργάνωση επιβεβαιώνει τον έντονα ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό της χαρακτήρα. Ο 24ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου δεν απευθύνεται μόνο στους ελίτ δρομείς που κυνηγούν τις επιδόσεις.

Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει:

  • Δρομείς μεγάλων αποστάσεων.
  • Περιπατητές που απολαμβάνουν τη διαδρομή.
  • Παιδιά που μαθαίνουν τη χαρά της συμμετοχής.
  • Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026. Όσοι τερματίσουν φέτος, δεν θα πάρουν σπίτι τους απλώς ένα μετάλλιο, αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας του αθλητισμού της Αργολίδας και ένα μάθημα ζωής από τον αειθαλή Παναγιώτη Παπαβασιλείου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2. ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ 300x250 ogkologika
artboard 9 banner
newsletter banner anagnostis