Έντονα ήταν τα προβλήματα στο Τολό από το χθεσινό πέρασμα της κακοκαιρίας. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν την πτώση μεγάλου δέντρου στο πάρκο που εφάπτεται με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, σε ένα σημείο όπου καθημερινά κινούνται δεκάδες μαθητές και γονείς.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο σημείο για την απομάκρυνση των πεσμένων κορμών. Με τη χρήση αλυσοπρίονων, οι εργάτες τεμαχίζουν τα δέντρα που βρέθηκαν στο έδαφος, ώστε να καθαριστεί ο χώρος και να αποκατασταθεί η ασφάλεια γύρω από τις σχολικές μονάδες.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν το μέγεθος της έντασης του ανέμου, καθώς δέντρα με γερό ριζικό σύστημα δεν άντεξαν την πίεση.
Η απόφαση για κλειστά σχολεία
Η χθεσινή απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να κρατήσει κλειστά τα σχολεία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αποδείχθηκε καθοριστική. Αν τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά, οι πτώσεις αυτές θα είχαν συμβεί σε ώρα αιχμής, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ακεραιότητα των παιδιών.
Αν τα μαθήματα διεξάγονταν κανονικά, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς οι κορμοί έπεσαν σε κοινόχρηστους χώρους και κοντά στην περίφραξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν τις εργασίες, εκφράζοντας την ανακούφισή τους που οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε υλικό επίπεδο και στον εξοπλισμό του πάρκου. «Ευτυχώς που δεν ήταν κανένα παιδί εδώ», ήταν η κουβέντα που άκουγε κανείς συχνότερα κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Παράλληλα με τον καθαρισμό, διενεργείται έλεγχος και στα υπόλοιπα δέντρα που βρίσκονται περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι κορμοί που έχουν υποστεί διάβρωση ή έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση από τη χθεσινή καταιγίδα.











