Ναύπλιο: Εκδήλωση ονοματοδοσίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Στη μνήμη της Ευγενίας Βρονταμίτη Ιατρού
Ναύπλιο πανοραμική σχολείο 1ο δημοτικό

Μια ξεχωριστή εκδήλωση ιστορικής και κοινωνικής σημασίας θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, με αφορμή την ονοματοδοσία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου σε «Ευγενία Βρονταμίτη Ιατρού».

Η τελετή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ευγενίας Βρονταμίτη Ιατρού και στη σημαντική δωρεά ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος από την οικογένειά της, μια προσφορά που άφησε διαχρονικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και την εκπαίδευση.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, και αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, της ακαδημαϊκής ζωής και των τοπικών φορέων.

Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες:

  • τον Δημήτριο Γεωργόπουλο, ιστορικό–αρχειονόμο και πρόεδρο των «Φίλων ΓΑΚ Αργολίδας»,
  • τον Κωνσταντίνο Γάτσιο, ομότιμο καθηγητή και τέως πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • και τον Ιωάννη Κουζή, ομότιμο καθηγητή και τέως κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη συμμετοχή των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Τμήμα Αργολίδας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της αναγνώρισης της προσφοράς ευεργετών στην παιδεία.

Διαφήμιση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Γιώργος Παπαδόπουλος

    Η παιδεία δεν είναι μόνο βιβλία και ασκήσεις, είναι και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Συγχαρητήρια στον δήμο και στη διεύθυνση του σχολείου για την πρωτοβουλία. Τέτοιες ενέργειες ενισχύουν την ταυτότητα του τόπου μας.

  2. Ελένη Κανελλοπούλου

    Ωραίες οι τελετές, οι λόγοι και οι τιμητικές πλακέτες, αλλά η ουσία παραμένει αλλού. Το να αλλάζουμε ονόματα στα σχολεία δεν λύνει τα προβλήματα των υποδομών τους. Θα προτιμούσα να έβλεπα την ίδια κινητοποίηση και τις ίδιες φωτογραφίες για μια ριζική ανακαίνιση του κτιρίου, για θέρμανση που λειτουργεί σωστά ή για σύγχρονο εξοπλισμό στις αίθουσες. Οι μαθητές του 2026 έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που να κοιτάζει το μέλλον, όχι μόνο το παρελθόν.

newsletter banner anagnostis