ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Στα 8 μποφόρ οι νοτιάδες στην Αργολίδα – Έκτακτη προειδοποίηση του Λιμεναρχείου Ναυπλίου

Ισχυροί δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο – Συστάσεις προς ιδιοκτήτες σκαφών και απαγόρευση απόπλου
άνεμοι κύματα κακοκαιρία Ναύπλιο

Ισχυροί νοτιάδες που φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ συνεχίζουν να πνέουν στην Αργολίδα, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες στη θάλασσα και αυξημένους κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα. Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση, κατόπιν αναγγελίας θυελλωδών ανέμων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιώντας για τη συνέχιση των δυτικών-νοτιοδυτικών ανέμων στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσμενείς, γεγονός που καθιστά αναγκαία την αυξημένη προσοχή από τους ιδιοκτήτες σκαφών που βρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια και όρμους της περιοχής.

Συστάσεις προς ιδιοκτήτες σκαφών

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα:

Διαφήμιση
  • Στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους και στον τακτικό έλεγχό τους.
  • Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής, εφόσον αυτό απαιτηθεί.
  • Να μην αποπλεύσουν μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή, εφόσον έχουν ήδη αποπλεύσει, να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Ναυπλίου πραγματοποιείται μέσω του καναλιού VHF 12, καθώς και τηλεφωνικά στα 27520 22974 και 27520 27022. Υπενθυμίζεται επίσης ότι λειτουργούν τα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης 108 και 112 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες της θάλασσας καλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών και τις επικαιροποιημένες προγνώσεις καιρού, προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Διαφήμιση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

newsletter banner anagnostis