Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή στην Κορινθία, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.
Από τις 14:05 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2026, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα Αθήνα προς Τρίπολη, στο ύψος του κόμβου Αρχαίας Νεμέας (χ/θ 108,3) της Εθνικής Οδού.
Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία
Για την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου και την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Τρίπολη εκτρέπεται μέσω εναλλακτικής διαδρομής.
Συγκεκριμένα, οι οδηγοί κατευθύνονται μέσω:
- Κόμβου Αγίου Βασιλείου.
- Δερβενάκια.
- Κόμβου Μαλαχιάς.
- Κόμβου Στέρνας.
Η εκτροπή πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Τροχαίας και με κατάλληλη σήμανση, ενώ οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.
Μέτρα για την οδική ασφάλεια
Όπως επισημαίνεται από τις αστυνομικές αρχές, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας, στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και στον περιορισμό της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.
Τα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ από το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου και θα διατηρηθούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Για την έγκαιρη και αναλυτική ενημέρωση των οδηγών, τα σημεία όπου εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και οι διαθέσιμες εναλλακτικές διαδρομές, επικαιροποιούνται διαρκώς και είναι διαθέσιμα μέσω ειδικού ενημερωτικού μπάνερ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.


















