Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια πεζών και επισκεπτών εγείρουν οι εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα στο μονοπάτι Αρβανιτιάς – Καραθώνας, στο Ναύπλιο. Παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις και τα δημοσιεύματα από τις αρχές Δεκεμβρίου 2025, πεζοπόροι συνεχίζουν να διέρχονται μέσα από τα συντρίμμια κατολίσθησης, αγνοώντας τον άμεσο κίνδυνο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ογκόλιθοι, χώματα και βράχια έχουν καταπλακώσει μεγάλο τμήμα του μονοπατιού, ο οποίος παραμένει κατεστραμμένος. Το πρανές παρουσιάζει εμφανή αστάθεια, ενώ η μορφολογία του εδάφους και η αποσάθρωση των βράχων δημιουργούν φόβους για νέα κατολίσθηση ανά πάσα στιγμή.

Παρότι το σημείο θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, πολίτες και περιπατητές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μονοπάτι, περνώντας δίπλα ή ακόμη και ανάμεσα από μεγάλους βράχους που έχουν αποκολληθεί από το βουνό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδειχθεί ήδη από τις 11/12, με ρεπορτάζ που προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του σημείου και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από το σημερινό φωτογραφικό υλικό, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αποκατασταθεί, αλλά συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο όσους αγνοούν τις συστάσεις.

Η ανάγκη για σαφή απαγόρευση διέλευσης, ενισχυμένη σήμανση και άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις κρίνεται επιτακτική.












