Παρουσιάστηκε η «Φυλακή των αθώων» στο Ναύπλιο

Στο Βουλευτικό η λογοτεχνική εκδήλωση για το κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα του Κώστα Πετρουλά – Για το βιβλίο μίλησαν ο Δημήτρης Καμπουράκης, η Μαρία Λεκάκου και η Χρύσα Σαββάκη.
Παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Πετρουλά «Η φυλακή των αθώων»

Σε μια εκδήλωση με έντονο λογοτεχνικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, παρουσιάστηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Κώστα Πετρουλά με τίτλο «Η φυλακή των αθώων», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, συγκεντρώνοντας φίλους της λογοτεχνίας, ανθρώπους του πνεύματος και αναγνώστες που ενδιαφέρονται για το σύγχρονο ελληνικό κοινωνικό μυθιστόρημα.

Παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Πετρουλά «Η φυλακή των αθώων»

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Για το βιβλίο μίλησαν καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο της δημοσιογραφίας, της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της συγγραφής και συγκεκριμένα οι:

  • Δημήτρης Καμπουράκης, συγγραφέας – δημοσιογράφος
  • Μαρία Λεκάκου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Χρύσα Σαββάκη, εκπαιδευτικός – συγγραφέας

Οι παρεμβάσεις τους ανέδειξαν τις κοινωνικές, πολιτικές και ψυχολογικές διαστάσεις του έργου, καθώς και τη δομή και τη θεματική του.

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με πολιτικό υπόβαθρο

«Η φυλακή των αθώων» είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με έντονο πολιτικό πυρήνα, δομημένο σε δέκα κεφάλαια. Το πρώτο εισάγει τον αναγνώστη στην κεντρική υπόθεση, ενώ το τελευταίο λειτουργεί ως καταληκτική λύση της πλοκής.

Τα οκτώ ενδιάμεσα κεφάλαια έχουν βιογραφικό χαρακτήρα και εστιάζουν στους βασικούς πρωταγωνιστές. Λειτουργούν ως αυτόνομα κοινωνικά αφηγήματα, τα οποία όμως συνδέονται οργανικά με τον κεντρικό άξονα του έργου, συνθέτοντας μια σπονδυλωτή αφήγηση που οδηγεί σταδιακά στην κορύφωση.

Η διάλυση μιας οργάνωσης και το βάρος των επιλογών

Στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται μια οργάνωση λαϊκής βίας, η οποία συγκεντρώνεται για την τελευταία της συνεδρίαση με σκοπό να βάλει οριστικό τέλος στη δράση της και να εξαφανίσει τα ίχνη του παρελθόντος.

Ωστόσο, η συζήτηση σύντομα ξεφεύγει από το πρακτικό σκέλος της αυτοδιάλυσης. Η φιλία, η αφοσίωση, αλλά και ο φόβος της μοναξιάς μετά την αποχώρηση από τον «αγώνα» αναδεικνύονται ως τα ουσιαστικά διακυβεύματα της συνάντησης.

Οι πρώην «στρατιώτες» καλούνται να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους ως απλοί πολίτες, αντιμετωπίζοντας τόσο τις επιλογές του παρελθόντος όσο και το αβέβαιο μέλλον.

Ένα απρόσμενο δεύτερο τέλος

Ένα επικίνδυνο ραντεβού, έξι χρόνια μετά τη διάλυση της οργάνωσης, φέρνει ξανά τα μέλη της αντιμέτωπα. Σε μια ιδιότυπη αναμέτρηση, οι ρόλοι αλλάζουν, οι κατηγορίες και οι απολογίες εναλλάσσονται και οι προσωπικές αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια.

Το δεύτερο τέλος της κοινής τους πορείας θα αποδειχθεί απρόβλεπτο, προσφέροντας στον αναγνώστη μια έντονη και πολυεπίπεδη ολοκλήρωση.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Βούλα θανογλου

    Δυστυχώς βρίσκομαι πολύ μακριά και ήταν αδύνατη η παρουσία μου. Πλην όμως είμαι πολύ τυχερή που ήμουν από τους πρώτους που διάβασα αυτό το εξαιρετικό πόνημα του Κώστα. Συνοπτικά λέω οτι ήταν ο τι καλλίτερο έχω διαβάσει την τελευταία δεκαετία. Εύχομαι να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση και να υπάρξουν πολλές εκδοσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
logo deyaarm
deyan banner
newsletter banner anagnostis