Ναύπλιο: Συζήτηση για τα σχολεία με καθυστέρηση και σε άβολη ώρα

Η Ένωση Γονέων Ναυπλίου ζητά άμεση αλλαγή της ώρας συνάντησης, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για προσχηματικό διάλογο και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα φλέγοντα ζητήματα των σχολείων.
4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Σε τροχιά σύγκρουσης με τη δημοτική αρχή βρίσκεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που ο Δήμος Ναυπλιέων διαχειρίζεται τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκεται η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο αίτημα των γονέων για συζήτηση επί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Ναύπλιο και τα χωριά. Οι γονείς κάνουν λόγο για κωλυσιεργία και «ακατάλληλες» επιλογές που ουσιαστικά ακυρώνουν τον διάλογο.

40 ημέρες αναμονή για ένα ραντεβού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των σχολικών μονάδων, είχε καταθέσει φάκελο αιτημάτων στις 6 Νοεμβρίου (αρ. πρωτ. 27508). Στόχος ήταν μια συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για την επίλυση ζητημάτων υποδομών και λειτουργίας.

Ωστόσο, η απάντηση από το γραφείο του Δημάρχου ήρθε με καθυστέρηση 40 ημερών. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δυσφορία, καθώς τα ζητήματα παιδείας απαιτούν άμεσα αντανακλαστικά και όχι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Το «αγκάθι» της πρωινής συνάντησης

Πέρα από την καθυστέρηση, το βασικό σημείο τριβής είναι η ώρα που ορίστηκε το ραντεβού. Παρά το ρητό αίτημα της Ένωσης για απογευματινή συνάντηση, ο Δήμος πρότεινε ραντεβού για τις 18 Δεκεμβρίου, τις πρωινές ώρες.

«Η επιλογή αυτή καθιστά ουσιαστικά αδύνατη τη συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες, και δημιουργεί την αίσθηση ότι ο διάλογος αποφεύγεται», τονίζει χαρακτηριστικά η Ένωση στην ανακοίνωσή της.

Οι εκπρόσωποι των γονέων θεωρούν πως ο ορισμός συνάντησης σε εργάσιμες ώρες αποκλείει την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, μετατρέποντας τη διαδικασία σε μια τυπική διεκπεραίωση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

«Τα σχολεία δεν μπαίνουν σε αναμονή»

Η Ένωση Γονέων αναγνωρίζει τον φόρτο εργασίας της δημοτικής αρχής, ωστόσο επισημαίνει ότι μέσα σε διάστημα σαράντα ημερών θα έπρεπε να είχε βρεθεί χρόνος που να σέβεται το ωράριο των εργαζόμενων γονέων.

«Η παιδεία και οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τυπικά ούτε να μπαίνουν σε αναμονή», αναφέρουν οι γονείς, ζητώντας άμεσα τον επαναπρογραμματισμό της συνάντησης σε απογευματινή ώρα.

Το ζητούμενο για την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου είναι να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για την ασφάλεια και την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών. Μένει να φανεί αν ο Δήμος Ναυπλιέων θα ανταποκριθεί θετικά στο νέο κάλεσμα των γονέων.

Σχόλια

artboard 9 banner
newsletter banner anagnostis