Αργολίδα: Πάνω από 293.000 ευρώ στους Δήμους από τα τέλη διαφήμισης

Kατανέμεται η χρηματοδότηση στους Δήμους Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.
Επίδομα αδείας

Σημαντική οικονομική «ανάσα» λαμβάνουν οι Δήμοι της Αργολίδας, καθώς εγκρίθηκε η κατανομή χρηματικών ποσών που προέρχονται από τα τέλη διαφήμισης.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, διατίθεται συνολικά το ποσό των 33.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, με την Αργολίδα να απορροφά ένα σημαντικό μερίδιο που ξεπερνά τις 293.000 ευρώ.

Η κατανομή ανά Δήμο στην Αργολίδα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, τα ποσά που πιστώνονται στους τέσσερις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας διαμορφώνονται ως εξής:

Διαφήμιση
ΔήμοςΠοσό Χρηματοδότησης (€)
Δήμος Άργους – Μυκηνών125.926,40
Δήμος Ναυπλιέων102.724,13
Δήμος Ερμιονίδας42.717,49
Δήμος Επιδαύρου22.134,89
Σύνολο Νομού293.502,91

Πώς προέκυψαν τα ποσά – Τα κριτήρια

Η χρηματοδότηση αντλείται από τον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Έσοδα άρθρου 9 Ν.2880/2001 – Τέλη Διαφήμισης».

Η κατανομή στους ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε αναλογικά, με βάση τον μόνιμο πληθυσμό κάθε Δήμου. Για τον υπολογισμό χρησιμοποιήθηκαν τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών του 2021, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Διαφήμιση

Τα έσοδα αυτά αποτελούν θεσμοθετημένους πόρους που επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες για την ενίσχυση των δημοτικών ταμείων και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

newsletter banner anagnostis