Ξεκινά νέος κύκλος μαθημάτων Braille στην Αργολίδα

Πότε θα εκκινήσουν τα μαθήματα Braille, μέχρι πότε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις σε Άργος – Ναύπλιο και τι οφέλη θα αποκομίσει ο μαθητευόμενος.
braille

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου, ως επίσημα πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης της γραφής και ανάγνωσης Braille, ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου εκπαιδευτικού κύκλου στις 8 Ιανουαρίου 2026, ημέρα Πέμπτη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πλήρη κατάρτιση στο σύστημα Braille, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στην καθημερινότητα, την εργασία και την εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως και τις 7 Ιανουαρίου 2026, είτε στα γραφεία της Ένωσης στο Άργος (Τσώκρη 63) είτε στο Ναύπλιο (Γ. Μηνάιου 15). Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Άργος, από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, σε δύο ζώνες: 09:00 – 11:30 και 17:00 – 19:30.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα, το ωράριο ή τη διαδικασία εγγραφής, η Ένωση παρέχει τηλεφωνική ενημέρωση καθημερινά (08:30 – 13:30) στους αριθμούς 27520-25490 και 27510-69545, ενώ διαθέσιμο είναι και το κινητό της εκπαιδεύτριας στο 6974875365.

Στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα. Η επιτυχής εξέταση οδηγεί σε αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, η οποία αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για επαγγελματική και εκπαιδευτική αξιοποίηση.

Η ΠΕΤΑΠ υπογραμμίζει ότι η εκμάθηση της γραφής Braille αποτελεί σημαντικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στην πληροφόρηση, την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με επίσημη πιστοποίηση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ktimatologio 300x250
newsletter banner anagnostis