Η μη πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εμφάνισης του Γιώργου Θεοφάνους και της μεγάλης του ορχήστρας, στο πλαίσιο της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Ναυπλιέων την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, προκάλεσε πληθώρα ερωτημάτων και σχολίων.
Ο δημοφιλής συνθέτης, με επίσημη δήλωση, προχωρά σε λεπτομερή ενημέρωση για το τι συνέβη, φωτίζοντας το παρασκήνιο των κρίσιμων ωρών και διευκρινίζοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική ματαίωση της συναυλίας.
Το ζήτημα της ώρας: Από τις 18:00 στις 21:00
Σύμφωνα με τη δήλωση του Γιώργου Θεοφάνους, το πρόβλημα ξεκίνησε από τη σύγκρουση ωραρίων, καθώς η ομάδα του είχε διπλή δέσμευση.
«Η συμφωνία της εταιρείας παραγωγής που με εκπροσωπεί, ήταν η εμφάνιση μας να γίνει στις 21:00 καθότι υπήρχε άλλη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αθήνα στις 16:00».
Όταν διαπίστωσε ότι στην αφίσα αναγραφόταν 18:00, ζήτησε άμεσα διευκρινίσεις. Οι οργανωτές τον διαβεβαίωσαν ότι: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού στις 18:00 θα ξεκινούσαν κάποια άλλα δρώμενα και εμείς θα παίζαμε στις 21:00».
Ο συνθέτης τονίζει ότι αυτή η διαβεβαίωση ήταν καθοριστική, καθώς διαφορετικά δεν θα δεχόταν την πρόταση, γνωρίζοντας πως δεν θα προλάβαινε να είναι στο Ναύπλιο στην ώρα του, αποφεύγοντας έτσι να εκθέσει το κοινό.
Η δραματική ακολουθία των τηλεφωνημάτων
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης στην Αθήνα, η ομάδα των 13 ατόμων ξεκίνησε για την Αργολίδα. Εκεί ξεκίνησε το δράμα της επικοινωνίας.
«Η ώρα ήταν περίπου 19:00 όταν έλαβα κάποια ανεξήγητα τηλεφωνήματα από τους οργανωτές… οι οποίοι μιλούσαν για ακύρωση της εμφάνισής μας, ότι έπρεπε να ήμαστε στο Ναύπλιο για πρόβα στις 17:00…»
Κατόπιν αυτών των κλήσεων, οι οποίες αμφισβητούσαν τον επαγγελματισμό του, ο Θεοφάνους ενημέρωσε την ομάδα του να ξεκινήσει την επιστροφή προς την Αθήνα.
Ωστόσο, η κατάσταση ανατράπηκε λίγο πριν τις 20:00, με την παρέμβαση του Αντιδημάρχου Δήμου Ναυπλιέων, κ. Γιώργου Φραγκιουδάκη:
«Με παρακάλεσε να επιστρέψουμε πίσω στο Ναύπλιο και να κάνουμε την συναυλία κανονικά γιατί ο κόσμος περίμενε. Ενημέρωσα αμέσως όλη την ομάδα και ξαναγυρίσαμε με κατεύθυνση το Ναύπλιο».
Η τελική ματαίωση ήρθε και πάλι από τον Αντιδήμαρχο, ο οποίος επικοινώνησε εκ νέου, λέγοντάς του να την ακυρώσουν λόγω του ότι «ο κόσμος έφυγε από την πλατεία».
Διευκρινίσεις για τα €26.300 και η αμοιβή των καλλιτεχνών
Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της δήλωσης του Γιώργου Θεοφάνους αφορά το οικονομικό σκέλος, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η εκδήλωση κόστισε στον Δήμο 26.300€.
Ο συνθέτης διευκρινίζει με σαφήνεια την αμοιβή που προβλεπόταν για το καλλιτεχνικό σχήμα:
«Η αμοιβή που προβλέπεται με την εταιρεία παραγωγής που με εκπροσωπεί στην σύμβαση της ως αμοιβή έχει 11.000 €».
Το ποσό των 11.000€ καλύπτει τις αμοιβές όλων των καλλιτεχνών (7 μουσικοί, 4 τραγουδιστές, 2 τεχνικοί), τη δική του αμοιβή, καθώς και τις εργοδοτικές εισφορές.
Ο ίδιος δηλώνει προβληματισμένος από την ανακοίνωση του υψηλότερου ποσού: «Δε γνωρίζω γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωσε το ποσό των 26.300 και τι άλλο περιλαμβάνει… η εντύπωση που δίνεται στον κόσμο είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητα».
Η πρόταση για επανεκτέλεση
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Γιώργος Θεοφάνους εκφράζει τη λύπη του προς το κοινό και προτείνει άμεση αποκατάσταση:
«Προσωπικά απολογούμαι για όποια δυσαρέσκεια ή αναστάτωση ενδεχομένως προκλήθηκε… Εισηγήθηκα άμεσα… ίσως και την επόμενη Κυριακή 14/12, παρότι έχουμε βαρύ πρόγραμμα… να γίνει η προγραμματισμένη συναυλία που ακυρώθηκε».
Τι δήλωσε ο Γιώργος Θεοφάνους
Αναλυτικά, ο κ. Θεοφάνους σημείωσε τα εξής:
“Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η προγραμματισμένη εμφάνιση μου και της ομάδας μουσικών και τραγουδιστών, στα πλαίσια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Ναυπλίου την Κυριακή 7/12 δεν πραγματοποιήθηκε για τους εξής λόγους:
Η συμφωνία της εταιρείας παραγωγής που με εκπροσωπεί, ήταν η εμφάνιση μας να γίνει στις 21:00
καθότι υπήρχε άλλη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αθήνα στις 16:00.
ΟΤΑΝ αναρτήθηκε η αφίσα για την εμφάνιση πριν μερικές μέρες είδα ότι η ώρα που αναγραφόταν ήταν 18:00. Ενημερώνοντας τους υπεύθυνους πήρα την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού στις 18:00 θα ξεκινούσαν κάποια άλλα δρώμενα και εμείς θα παίζαμε στις 21:00.
Αμέσως μετά την λήξη της εμφάνισης μας στη Αθήνα 7 μουσικοί, 4 τραγουδιστές, 2 τεχνικοί και εγώ, ξεκινήσαμε με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα για το Ναύπλιο.
Η ώρα ήταν περίπου 19:00 όταν έλαβα κάποια ανεξήγητα τηλεφωνήματα από τους οργανωτές της εκδήλωσης οι οποίοι μιλούσαν για ακύρωση της εμφάνισης μας ότι έπρεπε να ήμασταν στο Ναύπλιο για πρόβα στις 17:00 και πολλά άλλα που αμφισβητούν τον επαγγελματισμό μας αλλά και θίγουν προσωπικά εμένα.
Απο τους ιδιους ανθρωπους που είχα και την διαβεβαίωση ότι η ώρα έναρξης μας 21:00 ήταν αποδεχτή.
Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να δεχόμουν αυτή την πρόταση γνωρίζοντας ότι δεν θα προλαβαίναμε να τελειώσουμε από την Αθήνα και να είμαστε στο Ναύπλιο στην ώρα μας. Δεν μπορούσα να εκθέσω κανέναν.
Μετά το τηλεφώνημα αυτό, κι ενώ ήμασταν ήδη αρκετή ώρα στο δρόμο, ενημέρωσα την ομάδα να ξεκινήσουμε την επιστροφή μας προς την Αθήνα. Παράλληλα προσπάθησα να βρω το προσωπικό τηλέφωνο του δημάρχου ή κάποιου άλλου υπευθύνου από τον Δήμο.
Τότε ήταν που στην πορεία κι ενώ κατευθυνόμασταν πίσω στην Αθήνα δέχτηκα τηλεφώνημα λίγο πριν τις 20:00 από τον κ.Γιώργο Φραγκιουδάκη Αντιδήμαρχο Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος με παρακάλεσε να επιστρέψουμε πίσω στο Ναύπλιο και να κάνουμε την συναυλία κανονικά γιατί ο κόσμος περίμενε.
Ενημέρωσα αμεσως όλη την ομάδα και ξανά γυρίσαμε με κατεύθυνση το Ναύπλιο.
Μετά όμως από λίγη ώρα ξανά και ενώ κατευθυνόμασταν προς το Ναύπλιο, δέχτηκα και πάλι τηλεφώνημα του αντιδημάρχου λέγοντας μου να το ακυρώσουμε λόγω του ότι ο κόσμος έφυγε από την πλατεία που θα γινόταν η συναυλία.
Αμέσως και προφορικά αλλά και γραπτώς λίγο αργότερα έστειλα στον αντιδήμαρχο μήνυμα ότι νιώθω πολύ άσχημα με αυτό που έχει συμβεί, για τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας ακούσει γιαυτο και εισηγήθηκα ΑΜΕΣΑ και μες στις επόμενες μέρες αν είναι δυνατόν, ίσως και την επόμενη Κυριακή 14/12, παρότι έχουμε βαρύ πρόγραμμα λόγω εορτών και εμφανίσεων να γίνει η προγραμματισμένη συναυλία που ακυρώθηκε.
Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω με αφορμή κάποιο δημοσίευμα ότι η συγκεκριμένη συναυλία αναφέρεται ως δαπάνη για τον Δήμο 26.300€
Ότι η αμοιβή που προβλέπεται με η εταιρεία παραγωγής που με εκπροσωπεί στην σύμβαση της ως αμοιβή έχει 11.000 €. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τις αμοιβές όλων των καλλιτεχνών εφτά(7) μουσικών, τεσσάρων(4) τραγουδιστών, δύο(2) τεχνικών, την δική μου αμοιβή καθώς και τις εργοδοτικές εισφορές όλων αυτών των συνεργατών.
Δε γνωρίζω γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωσε το ποσό των 26.300 και τι άλλο περιλαμβάνει γιατί αν εννοούνται ο ήχος/φωτα κλπ αυτά είναι πολύ μικρά και ασήμαντα ποσά μπροστά στα σύνολο αυτό που αναφέρεται κι αυτό είναι κάτι το οποίο προσωπικά με προβληματίζει και με στεναχωρεί γιατί η εντύπωση που δίνεται στον κόσμο είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητά.
Εν κατακλείδι εύχομαι και ελπίζω να προγραμμαστεί η συναυλία μας στο Ναύπλιο το συντομότερο δυνατό.
Προσωπικά απολογούμαι για όποια δυσαρέσκεια ή αναστάτωση ενδεχομένως προκλήθηκε και για όποια ευθύνη μου αναλογεί”.









