Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου στο κέντρο του Άργους, όταν μια μεγάλη νταλίκα «κόλλησε» στην προσπάθειά της να στρίψει από την οδό Κορίνθου προς την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος της πλατείας Αγίου Πέτρου. Το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε κάθετα στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας πλήρως την κυκλοφορία στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.
Το GPS φαίνεται να οδήγησε τον οδηγό σε διαδρομή ακατάλληλη για οχήματα αυτού του μεγέθους, με αποτέλεσμα η νταλίκα να μην μπορεί να ολοκληρώσει τη στροφή στους στενούς δρόμους του εμπορικού κέντρου.
Μποτιλιάρισμα στο εμπορικό κέντρο
Η Τροχαία Άργους έφτασε άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να βοηθήσει το φορτηγό να απεγκλωβιστεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα, με δεκάδες οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα.
Το περιστατικό συνέβη σε μια ιδιαίτερα «φορτωμένη» ημέρα για το εμπορικό κέντρο, καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά με προσφορές Black Friday (που ημερολογιακά είναι αύριο), αυξάνοντας τον όγκο των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Τα προβλήματα με τα GPS και τα βαρέα οχήματα
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο τα προβλήματα που συχνά προκαλούνται από τη λανθασμένη καθοδήγηση GPS σε μεγάλα οχήματα. Οι συσκευές πλοήγησης, όταν δεν διαθέτουν εξειδικευμένες ρυθμίσεις για φορτηγά, μπορεί να κατευθύνουν οδηγούς σε δρόμους με περιορισμένο πλάτος ή ύψος, με απότομες στροφές, μη κατάλληλους για μεγάλα φορτία που οδηγούν σε αδιέξοδα ή επικίνδυνες καταστάσεις, όπως ανάγκη οπισθοπορείας.
Τέτοιες λανθασμένες διαδρομές μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο κυκλοφοριακό χάος, αλλά και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και πεζών.
Αυτό το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο για το Άργος, καθώς και στο παρελθόν φορτηγά έχουν μπλοκάρει στους στενούς δρόμους της πόλης από λανθασμένη πλοήγηση GPS και ελλιπή σήμανση.








