Τιμητικές εκδηλώσεις για τη Μάχη των Δερβενακίων

Με σεβασμό στην Ιστορία, η Περιφέρεια τίμησε τους ήρωες του 1822 και ανανέωσε τη δέσμευσή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης
Εκδήλωση στα Δερβενάκια

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικό «παρών» στις τιμητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Δερβενάκια, με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης του 1822. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί σταθερή υπενθύμιση του διαρκούς σεβασμού της Περιφέρειας απέναντι στους αγώνες για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.

Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Ανδριανός, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, σε μια εκδήλωση με έντονο πατριωτικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Δερβενάκια

Η Μάχη των Δερβενακίων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα του Αγώνα του 1821. Η ιστορική αυτή τοποθεσία προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες, με τις εκδηλώσεις μνήμης να λειτουργούν ως γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Σχόλια

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
newsletter banner anagnostis