ΚΚΕ Αργολίδας: «Νομοσχέδιο-τερατούργημα για 13ωρη εργασία, βγαλμένο απ’ τα συρτάρια της μεγαλοεργοδοσίας»

Αντιδράσεις για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης – Οι εργαζόμενοι μπορούν με τον αγώνα τους να το ανατρέψουν, τονίζει το ΚΚΕ Αργολίδας
Τοξικότητα στο χώρο εργασίας-toxikotita ergasia gemini generated image gicej8gicej8gice

Με καυστική ανακοίνωση τοποθετείται η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο –όπως καταγγέλλει– «είναι βγαλμένο απ’ τα συρτάρια της μεγαλοεργοδοσίας» και ανοίγει τον δρόμο για 13 ώρες εργασίας την ημέρα στον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το νομοσχέδιο έρχεται να χτίσει πάνω στους προηγούμενους νόμους Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, επιμηκύνοντας τον εργάσιμο χρόνο, ελαστικοποιώντας περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις και επιβαρύνοντας την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Τ.Ε. Αργολίδας καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν εργασιακά δικαιώματα αντάξια της εποχής των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, και όχι να υποτάσσονται στη λογική του καπιταλιστικού κέρδους.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση παρουσίασε ένα ακόμη νομοσχέδιο βγαλμένο απ’ τα συρτάρια της μεγαλοεργοδοσίας, που επιμηκύνει και ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τον εργάσιμο χρόνο, πατώντας πάνω στους αντίστοιχους προηγούμενους νόμους Γεωργιάδη και Χατζηδάκη.

Περισσότερο προκλητικό ακόμη κι απ’ το ίδιο γεγονός ότι τον 21ο αιώνα, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, γίνεται λόγος για 13 ώρες δουλειάς, είναι η δικαιολογία της υπουργού Εργασίας ότι αυτό γίνεται επειδή το ζητάνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι και οι ελάχιστες αυξήσεις στους επί χρόνια καθηλωμένους μισθούς, για τους οποίους πανηγυρίζει η κυβέρνηση, όχι μόνο υπολείπονται της εκρηκτικής αύξησης των τιμών, αλλά τελικά δίνονται και με το βαρύ τίμημα της εξαντλητικής δουλειάς.

Μετά απ’ όλα αυτά μόνο ως ανέκδοτο μοιάζουν οι ρυθμίσεις για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς, όταν η υπερεργασία είναι βασικός παράγοντας των αυξημένων εργατικών ατυχημάτων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν, με την συμμετοχή, την οργάνωση και τον αγώνα τους να ακυρώσουν κι αυτό το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας τη ζωή και τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στη σημερινή εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version