Πόρτο Χέλι: Πώς έσωσαν 15 άτομα και προστάτευσαν τη θάλασσα από ρύπανση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη θαλαμηγό και την αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης.
Θαλαμηγός Πόρτο Χέλι φωτιά

Σε συνέχεια των προηγούμενων ρεπορτάζ για τη φωτιά που ξέσπασε στη θαλαμηγό στο Πόρτο Χέλι, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας Χηνίτσας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Πορτοχελίου, η φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του επιβατηγού – τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στο σκάφος επέβαιναν έξι μέλη πληρώματος και εννέα Αμερικανοί επιβάτες (υπήκοοι Η.Π.Α.), οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στη στεριά με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών. Τρία μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο σκάφος για την υποστήριξη της επιχείρησης κατάσβεσης.

Θαλαμηγός Πόρτο Χέλι φωτιά

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρανιδίου, ενώ ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την αποτροπή διαρροής καυσίμων και λιπαντικών στη θάλασσα. Το Ε/Π-Τ/Ρ οδηγήθηκε σε παρακείμενη προβλήτα για την ολοκλήρωση της κατάσβεσης, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για την πρόληψη ρύπανσης, με τη συνδρομή καταδυτικού σκάφους και ιδιωτικής εταιρείας προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το σκάφος, μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πορτοχελίου, όπου τέθηκε ξανά πλωτό φράγμα, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης από το Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

Η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός των αρχών και των ιδιωτικών μέσων απέτρεψαν τα χειρότερα και διασφάλισαν την προστασία του Πόρτο Χελίου και του περιβάλλοντος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis