Αργολίδα: Καλοκαιρινό ραντεβού νεολαίας με αυτοοργάνωση και αγώνα

Από τις 25 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στο camping Assini Beach – Συλλογικότητα, πολιτικές συζητήσεις και αντίσταση απέναντι στις διαγραφές φοιτητών και τις κοινωνικές ανισότητες.
Κάμπινγκ

Εκεί όπου η νεολαία επιλέγει συλλογικά να οργανώσει τις διακοπές της και να συζητήσει για τους αγώνες του αύριο, επιστρέφει φέτος το 26ο Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης, στην Πλάκα Δρεπάνου Αργολίδας.

Από τις 25 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου, το Assini Beach στο Ναύπλιο μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης νέων ανθρώπων που δεν αρκούνται στη διασκέδαση αλλά διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τη συλλογική σκέψη και δράση.

Η φετινή διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από τις δυναμικές κινητοποιήσεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους φοιτητές και τους μαθητές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας. Η μαζική συμμετοχή νέων στις διαδηλώσεις ανέδειξε την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές πολιτικές, τις διαγραφές φοιτητών, τις συνθήκες εργασίας και την προετοιμασία για πολεμικές εμπλοκές.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως το κάμπινγκ δεν αποτελεί απλώς μια καλοκαιρινή εκδρομή, αλλά έναν θεσμό αυτοοργάνωσης, με ομάδες εργασίας που λειτουργούν με βάση τη συμμετοχή όλων. Το τρίπτυχο της φετινής διοργάνωσης — Αυτοοργάνωση, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη — καθορίζει και το περιεχόμενο των ημερών αυτών.

Η φετινή θεματολογία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντίσταση απέναντι στη διαγραφή φοιτητών από τα μητρώα των σχολών, σε ένα πλαίσιο διαρκών εκπαιδευτικών περικοπών. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας τη στάση τους απέναντι στη γενοκτονία που συντελείται, σύμφωνα με τους ίδιους, από το κράτος του Ισραήλ.

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι φοιτητές εργάζονται για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες διαβίωσης και όπου οι διακοπές γίνονται ολοένα και πιο απρόσιτες, το camping φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως χώρος ελεύθερης συμμετοχής, συζήτησης και ξεκούρασης για όλους.

Με στόχο να ξεφύγουν από την ατομικότητα και τη λογική της παθητικής διασκέδασης, οι συμμετέχοντες αναζητούν εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας που προάγουν τη συλλογική σκέψη και την κοινωνική αντίληψη.

Το 26ο camping είναι ανοιχτό σε όλους και όλες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό μοντέλο διακοπών — ένα μοντέλο με πολιτικά χαρακτηριστικά, πολιτιστικά δρώμενα και βαθιά κοινωνική αλληλεπίδραση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version