banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Αργολίδα: Νέα συνάντηση για το Νερό – Κλιμακώνεται η κινητοποίηση

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου στην ΚΑΣΟΑ Πυργέλας η επόμενη ανοιχτή συνάντηση για το νερό

Η μάχη για τη σωστή διαχείριση του νερού στην Αργολίδα συνεχίζεται με νέα ανοιχτή συνάντηση τη Δευτέρα 12 Μαΐου στις 19:30 στην ΚΑΣΟΑ Πυργέλας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών.

Μετά την επιτυχημένη συνέλευση στο Επιμελητήριο, η συζήτηση και ο συντονισμός εντείνονται, καθώς τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα: υποδομές του Ανάβαλου σε κατάρρευση, ανύπαρκτος ΓΟΕΒ, εκρηκτικό κόστος άρδευσης, κακή ποιότητα νερού και τραγική υποστελέχωση υπηρεσιών.

Οι συμμετέχοντες –ανάμεσά τους συνεταιρισμοί, ΤΟΕΒ, γεωπόνοι και πλήθος πολιτών– καλούν όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του νερού στην Αργολίδα να συμμετάσχουν ενεργά στη συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Αναλυτικά, η Επιτροπή αναφέρει:

Ύστερα από την πετυχημένη Συνέλευση για το νερό που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο Επιμελητήριο, συνεχίζουμε!

Τα προβλήματα που αφορούν στο νερό είναι γνωστά: δραματική κατάσταση υποδομών Ανάβαλου, ανύπαρκτος ΓΟΕΒ, τραγικές καθυστερήσεις στις επεκτάσεις των δικτύων, πλημμελής εμφαρμογή Τεχνητού Εμπλουτισμού, υψηλά κόστη άρδευσης και κακή ποιότητα του νερού, τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με το νερό, κ.ά..

Παρά τις πρωτοβουλίες που λάβαμε το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν υπάρξει σοβαρές απαντήσεις από τους αρμόδιους στα προβλήματα που υπάρχουν και μεγαλώνουν.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι μονόδρομος να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, ακόμα πιο μαζικά, μέχρι να πετύχουμε!

Νέα συνάντηση για το νερό τη Δευτέρα 12 Μάη στις 7.30μμ στην ΚΑΣΟΑ (Πυργέλα) για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας, τις επόμενες προωτοβουλίες μας.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή και είναι χρήσιμη η όσο μεγαλύτερη συμμετοχή όσων θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτή τη προσπάθεια“.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Παναγιωτης

    Στην Ιτέα Φωκίδας υπάρχει ολόκληρο υπόγειο ποτάμι που χύνεται στη θάλασσα.Παλαιοτερα είχε ειπωθεί ότι μπορεί με φυσική ροή να φθάνει στον κάμπο της Αργολίδας.αν δεν αξιοποιηται γιατί να μην αξιοποιηθεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version