banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Ο Αχλαδόκαμπος αποχαιρετά τον Κωστέλη

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπονώρης, ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στην τοπική κοινωνία.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ο Αχλαδόκαμπος αποχαιρετά τον Κωστέλη

Βαρύ είναι το πένθος στον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας, καθώς ο Κωνσταντίνος Μπονώρης, γνωστός σε όλους ως «Κωστέλης», έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 6 Μαρτίου, σε ηλικία 91 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε μια ιδιαίτερα αγαπητή προσωπικότητα, με βαθιά αγάπη για τον τόπο του. Ξεχωριστή ήταν η προσφορά του στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στο οποίο είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση των συγχωριανών του.

Ένας θρύλος της γαστρονομίας – Το διάσημο εστιατόριό του

Ο Κωνσταντίνος Μπονώρης δεν ήταν μόνο ένας σημαντικός άνθρωπος της τοπικής κοινότητας, αλλά και μια εμβληματική φυσιογνωμία για τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας. Το εστιατόριό του στην περιοχή «Λυκάλωνα», στον Αχλαδόκαμπο, αποτελούσε σημείο αναφοράς για όσους διέσχιζαν τον φημισμένο δρόμο του Κολοσούρτη.

Η γίδα βραστή του Κωστέλη είχε αποκτήσει φήμη που ξεπερνούσε τα σύνορα της Αργολίδας, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα, οι οποίοι έκαναν μια απαραίτητη στάση στο εστιατόριό του για να απολαύσουν το φημισμένο πιάτο.

Το τελευταίο αντίο

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μπονώρη θα τελεστεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 15:30, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άργος.

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής θα πουν το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική κοινωνία και την παράδοση της περιοχής.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis