banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Άργους τιμά τους Έλληνες Αέρινους Ήρωες

Με μεγάλη χαρά το 2ο Δημοτικό σχολείο Άργους υποδέχτηκε τους Έλληνες Βετεράνους αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας.
polemiki aeroporia 2o dimotiko argous 2

Με μεγάλη χαρά το 2ο Δημοτικό σχολείο Άργους υποδέχτηκε τους Έλληνες Βετεράνους αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μαζί τους υποδέχτηκε τον εκπρόσωπο του κ. Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τον Σμήναρχο Γεώργιο Παπαπολυχρονιου, τον Αξιωματικό της Π.Α. κ. Λιναρδακο Ευθύμιο, τον Επισμηναγο της Σχολής Ικάρων κ.Μπαλασκα Λουκά, τους τριτοετεις  φοιτητές της Σχολής Ικάρων κ.κ.Γατσιουλη Νικόλαο και Μπετεινακη Ελευθέριο, τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ανδριανό Γιάννη, τη διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Άργους κ. Δεμίρη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης δήμου Άργους Μυκηνών κ. Λιόλιο Αντώνη.

polemiki aeroporia 2o dimotiko argous

Όπως αναφέρει το σχολείο, “σαν ελάχιστο φόρο τιμής αποφασίσαμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας να δώσουμε σε όλους αυτούς που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τους Γερμανούς, καθώς το 2ο Δημοτικό σχολείο Άργους ήταν το Κέντρο Εκπαίδευσης των Ικάρων που πολέμησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο  στη μάχη της Κρήτης και αργότερα στη Μέση Ανατολή

polemiki aeroporia 2o dimotiko argous 4
polemiki aeroporia 2o dimotiko argous 1
polemiki aeroporia 2o dimotiko argous 5

Από τους Βετεράνους αεροπόρους σήμερα ζουν λίγοι οι οποίοι  συμμετείχαν το 1950 στην αποστολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα. Είχαμε όμως την τιμή και ήταν κοντά μας οι Βετεράνοι Αεροπόροι που πολέμησαν στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η συγκίνηση του κοινού ήταν μεγάλη παρακολουθώντας την εκδήλωση,που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους. Ο πρόεδρος του συνδέσμου ΠΑΣΥΒΕΤΑ κ. Παπασσης Στέργιος έδωσε δώρο στον μαθητή Σιωτο Σταμάτη, ο οποίος έγραψε την καλύτερη έκθεση με θέμα σχετικό με την Πολεμική αεροπορία καθώς αναμνηστικά δώρα αντάλλαξαν και με το σχολείο.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη  μας στους Άγρυπνους Ήρωες του Έθνους και του Ελληνισμού! Ευχόμαστε οι Έλληνες Αεροπόροι μας να έχουν Καλή Τύχη στις Ουράνιες Τροχιές τους!”.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis