home design 800x400
home design 1170Χ320

Σε Αχαΐα και Ηλεία η Νέα Δημοκρατία

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Πάτρα και Αμαλιάδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Σε Αχαΐα και Ηλεία η Νέα Δημοκρατία
nd axaia hleia

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε την Αχαΐα και την Ηλεία.
Την πρώτη ημέρα ο Αυγενάκης μίλησε στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Πάτρα, το οποίο για πρώτη φορά είχε θεματική αφιερωμένη στον πρωτογενή τομέα. Στην ομιλία του χαρακτήρισε την εφαρμογή των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης ως το πιο κρίσιμο ζήτημα για την ασφαλή υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Υπογράμμισε ότι  η μη εφαρμογή τους έως το τέλος του έτους, ύστερα από καθυστερήσεις μιας δεκαετίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση προστίμου ύψους 450 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε..
Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η ΚΥΑ για την επίσπευση των διαδικασιών, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβει την ευθύνη εφαρμογής των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης στις Περιφέρειες που θα  δηλώσουν αδυναμία να τα εφαρμόσουν. Αποτελούν, άλλωστε -όπως τόνισε- βασικό κομμάτι της εύρυθμης ομαλής υλοποίησης της νέας ΚΑΠ προκειμένου να δίνονται οι επιδοτήσεις με τρόπο σωστό και δίκαιο και να τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.


Στη συνέχεια ο Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών Θάνος Πλεύρης, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσων Φωτήλας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας  Ανδρέας Κουνάβης και κομματικά στελέχη παρέστησαν στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας στην Πάτρα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, καθώς και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
 
Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετέβη στην Ηλεία, όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ακολούθως είχε σύσκεψη στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος και εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων.
Το απόγευμα, ο  Αυγενάκης παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στο 6ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» και της Αγροτικής Έκθεσης Euro Agro Expo 2024, στην Αμαλιάδα.
 
Σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, ο  Αυγενάκης τόνισε:
 
«Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι σημαντική, επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Ειδικά αυτό ισχύει για τους αγρότες, και παράδειγμα είναι η ΚΑΠ που ψηφίστηκε από μια πλειοψηφία κομμάτων από Πράσινους, Αριστερούς και Σοσιαλιστές, αλλά, αποδείχθηκε ότι στην πράξη δεν είναι εφαρμόσιμη. Θέλουμε μια ΚΑΠ φιλική στο περιβάλλον, αλλά να μη στερεί τη δυνατότητα αγροτικής ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ευρώπη κοντά στους πολίτες, πιο ανθρώπινη, πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική.
Η ψήφος μας είναι εξόχως σημαντική, για την πορεία, την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Με τη συμμετοχή τους ενισχύεται η ίδια η Δημοκρατία. Πρέπει ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουμε με την ψήφο μας τι Ευρώπη θέλουμε. Ζητάμε από τους πολίτες να αξιολογήσουν την πορεία και το έργο μας, την προσφορά, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια, την σταθερή ευρωπαϊκή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας  Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θέλουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή και την καλύτερη δυνατή εντολή από τους Έλληνες πολίτες στις 9 Ιουνίου.  Σήμερα, η Ελλάδα έχει αλλάξει και αυτή η αλλαγή οφείλεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το όνομα και μόνο του Πρωθυπουργού λειτουργεί ως επιταχυντής της προσπάθειας που κάνουμε. Και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τα συμφέροντα της χώρας μας».

nd
nd axaia
nea dimokr
hhsmpuzg
nea dimokratia
nd axaia 1

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis