banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Αμερικανικό ιστιοφόρο με Ισραηλινούς προσάραξε στο Πόρτο Χέλι

Το σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου, συνοδεία σκαφών του λιμενικού

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22 Μαΐου, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σπετσών και Πόρτο Χελίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη προσάραξη ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας ΗΠΑ, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ισραήλ), στην θαλάσσια περιοχή «Άκρο Αγίου Αιμιλιανού-Πόρτο Χελίου», Αργολικού Κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Ι/Φ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Το Ι/Φ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου, με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Μετά από επιθεώρηση των υφάλων από ιδιώτη δύτη, δεν διαπιστώθηκε κάποια ζημιά στο σκάφος ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis