home design 800x400
home design 1170Χ320

Επιδόσεις και θέαμα στο Tsatoumas Street Long Jump στην «καρδιά» της Καλαμάτας

Μεγάλα ονόματα του μήκους, ανάμεσά τους και κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, έλαβαν μέρος στο διεθνές μίτινγκ Tsatoumas Street Long Jump στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας
kalamata tsatoumas street long jump 2

Μεγάλα ονόματα του μήκους, ανάμεσά τους και κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, έλαβαν μέρος στο διεθνές μίτινγκ Tsatoumas Street Long Jump στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας χθες Τρίτη 21 Μαΐου 2024, πετυχαίνοντας καλές επιδόσεις και προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες, με την Καλαμάτα για δεύτερη χρονιά να φιλοξενεί μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση στην καρδιά της πόλης, όπως συμβαίνει και σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

kalamata tsatoumas street long jump 3
ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Στη διοργάνωση το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος που παρακολούθησε τους αγώνες, μαζί με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή, και τον πρωταθλητή μήκους Λούη Τσάτουμα, το όνομα του οποίου έφεραν οι αγώνες.

kalamata tsatoumas street long jump
ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Tsatoumas Street Long Jump, εξέφρασε ταυτόχρονα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτας 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο, που ήταν και ο διοργανωτής των αγώνων σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα στο κέντρο της πόλης, πρέπει να γίνουν θεσμός, αναφερόμενος και στα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκαν αγώνες άλματος επί κοντώ. “Πρέπει να δίνουμε διέξοδο στα παιδιά μας και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αθλητισμό, τα αθλήματα στίβου. Η νεολαία μας είναι που μάς παρακινεί, γι’ αυτό και γίνονται τόσο σημαντικά γεγονότα στην πόλη μας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός  και το αποδεικνύει με την παρουσία του απόψε εδώ, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας”.

kalamata tsatoumas street long jump 1
ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Όπως επισήμανε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης, ο Δήμος της Καλαμάτας φιλοδοξεί να συνεχίσει να φιλοξενεί αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου, ενισχύοντας την προσπάθεια προβολής της πόλης μας και ανάδειξής της και σε αθλητικό προορισμό.

Το μίτινγκ που είναι ενταγμένο στην κατηγορία Continental Tour Bronze της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στήριξε ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, ο ΣΕΓΑΣ, η IAAF, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ιδιώτες χορηγοί.

Η χθεσινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από παλμό και υψηλές επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν, εκ των οποίων κάποιοι θα λάβουν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στους Άνδρες επικράτησε ο Ανβάρ Ανβάρο, από το Ουζμπεκιστάν με επίδοση 8,17 μ. και ακολούθησε ο Κολομβιανός Αρνόβις Νταλμέρο με 7,88 μ.  Η τριάδα έκλεισε με τον Γάλλο Ζιλ Πομερί, με επίδοση 7,78 μέτρα. Στις Γυναίκες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού στίβου, Ρουμάνα Φλορεντίνα Γιούσκ, ήταν η νικήτρια με καλύτερη προσπάθεια στα 6,67 μ.  με τις Σουηδέζες Χάντι Σάνια και Τίλντα Γιόχανσον να ακολουθούν, με επίδοση 6,50 μ., και την πανελληνιονίκη, με χρυσό πριν λίγες μέρες στην Αίγυπτο, Ανδριάνα Γκόγκα να ακολουθεί με 6,44 μ.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis