home design 800x400

Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου: Η σημασία της ενωμένης και δυνατής Ευρώπης

Η σημερινή Ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν»

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Ευρώπης η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου απευθύνει το δικό της σύντομο μήνυμα.

«Θέλω να τονίσω τη σημασία μιας ενωμένης και δυνατής Ευρώπης που αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας στα παγκόσμια πράγματα και μια εγγύηση ανάπτυξης και σταθερότητας για τη κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωριστά», επισημαίνει.

Την Ημέρα της Ευρώπης κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου είναι μια γυναίκα δυναμική και καταξιωμένη επαγγελματικά. Σταδιοδρόμησε ως νομική σύμβουλος στον κολοσσό Amazon.

Στην παρούσα φάση εργάζεται ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας, με ιδιαίτερη εστίαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών (fintech). Μετέχει επίσης ενεργά, ως venture partner σε εταιρείες μόχλευσης κεφαλαίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version