home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320
Η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας από την Πελοπόννησο με το βαρύ βιογραφικό – Γιατί κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές, τί σχεδιάζει, πού στοχεύει

Η Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, είναι μια γυναίκα δυναμική. Καταξιωμένη επαγγελματικά. Όμορφη εμφανισιακά. Ρομαντική και οργανωτική ταυτόχρονα. Παθιάζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη. Σταδιοδρόμησε ως νομική σύμβουλος στον κολοσσό Amazon και συγκεκριμένα στον τομέα των παγκόσμιων συστημάτων πληρωμών (fintech).

Με την σπουδαία ομογενή από τη Νέα Υόρκη με το βαρύ βιογραφικό, που αξιώνει να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, συζητά η διευθύντρια Σύνταξης του anagnostis.org Ευτυχία Θεμελή.

Ακούστε το Podcast

Ακούστε το Podcast της Ευτυχίας Θεμελή με την υποψήφια Ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ. Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου, που ηχογραφήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Amalia Hotel στο Ναύπλιο.

Στη συζήτησή της με την Ευτυχία Θεμελή, η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου, παρουσιάζεται αποφασισμένη να εργαστεί για την ενίσχυση στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στον παγκόσμιο Ελληνισμό.

Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου
Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου

Χριστοπούλου: Από την Amazon στις Βρυξέλλες

Όπως επισημαίνει η κα Χριστοπούλου, λόγω της συνεργασίας της με την Amazon στην Αμερική, παρακολουθούσε πολύ στενά τις Ευρωπαϊκές πολιτικές, γύρω από τα θέματα της τεχνολογίας: «Έτσι, ήρθα πολύ κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Αμερικής», τονίζει.

Αναφερόμενη στην επιστολική ψήφο, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά οι Έλληνες απ΄ όλη την οικουμένη ψηφίζουν οποιονδήποτε υποψήφιο θέλουν, οπότε είναι μια ιστορική ευκαιρία, να δώσουν όλοι τη φωνή τους και το παρόν και να δείξουν ότι συνδέονται με την Ελλάδα. Και είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να δώσουν ένα στίγμα γύρω από την Ελλάδα, τοποθετημένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ευτυχία Θεμελή - Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου, στη συζήτησή της με την Ευτυχία Θεμελή, αναφερόμενη στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να παίξει η Ελλάδα στο νέο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, κάνει λόγο για συστράτευση και συσπείρωση των απανταχού Ελλήνων, με στόχο την ενίσχυση της εκπροσώπησης της χώρας στα διεθνή πράγματα.

Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου
Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου

Top μυαλά οι Έλληνες

Στόχος της Παναγιώτας Νιόβης Χριστοπούλου είναι να συμβάλει μέσω της συμμετοχής της στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να αναδειχθεί ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας σε θέματα τεχνολογίας.

Όπως επισημαίνει «στο εξωτερικό τα top μυαλά στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης είναι Έλληνες».

Παράλληλα, θέλει να διασφαλίσει ότι στο εσωτερικό της χώρας δεν θα μείνουν οι Έλληνες πολίτες έξω από αυτά που έρχονται, ονειρεύεται να μπορεί η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του καθενός: «Να μην μείνει κανένας εκτός, και όλοι μαζί να πάμε μπροστά. Και παράλληλα να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων».

Πεποίθηση της είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να διεκδικούν ηγετικούς ρόλους και να ακούγονται, κάτι που τεκμηριώνει στη συζήτησή της με την Ευτυχία Θεμελή.

Το βαρύ βιογραφικό της Παναγιώτας Νιόβης Χριστοπούλου

Η Νιόβη Παναγιώτα Χριστοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών, Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον. Στην παρούσα φάση εργάζεται ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας, με ιδιαίτερη εστίαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα παγκόσμια συστήματα πληρωμών (fintech).

Μετέχει επίσης ενεργά, ως venture partner σε εταιρείες μόχλευσης κεφαλαίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Προηγουμένως και για αρκετά χρόνια, εργάστηκε σε διεθνή δικηγορικά γραφεία, με έδρα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, ως δικηγόρος εξειδικευμένη σε συγχωνεύσεις, εξαγορές και επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου.

Σταδιοδρόμησε ως νομική σύμβουλος στον κολοσσό Amazon, και συγκεκριμένα στον τομέα των παγκόσμιων συστημάτων πληρωμών (fintech).

Η μητρική της γλώσσα είναι τα ελληνικά και μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Ως προς την πανεπιστημιακή παιδεία της, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο του Leuven (πρόγραμμα Erasmus).

Ακολούθησε δεύτερο στάδιο μεταπτυχιακών, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, όπου και αρίστευσε (J.D., Stone Scholar, LL.M.).

Το πάθος και το όραμά της, είναι να συνδέει τις καινοτόμες ιδέες με το πνευματικό δυναμικό της Ελλάδας, με τους ταλαντούχους συμπατριώτες της, λειτουργώντας ως σύνδεσμος με το πεδίο του διεθνούς επενδυτικού κεφαλαίου, με στόχο να συμβάλλει στην προώθηση της εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η Νιόβη Παναγιώτα Χριστοπούλου ασχολείται συστηματικά με τις διατλαντικές πολιτικές, ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, ειδικά στους τομείς της ασφάλειας και της ηθικής διακυβέρνησης, σε ολόκληρο το φάσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και με ζητήματα δεοντολογίας και ορθών πρακτικών στη διαχείριση των δεδομένων, τις ψηφιακές πολιτικές κ.λ.π.

Συμμετέχει συχνά ως ομιλήτρια σε συνέδρια για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την καινοτομία, και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι μέλος της επιτροπής για την Παγκόσμια Ψηφιακή Οικονομία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Professional in Residence- Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY), μέντορας στο Πρόγραμμα Καινοτομίας της ΑΣΟΕΕ, και δραστηριοποιείται στον σύλλογο αποφοίτων του Columbia Business School στη Νέα Υόρκη. Έχει διατελέσει μέντορας στην διεθνή οργάνωση Endeavor, μέλος του Δ.Σ. του Carnegie Council for Ethics in International Affairs (NY), μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτών, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΝΥ).

Κατάγεται από την Πελοπόννησο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στη Νέα Υόρκη με την οικογένεια της και είναι μητέρα δύο αγοριών, τα οποία, μάλιστα, την προέτρεψαν με ενθουσιασμό να θέσει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis