home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποιοι προορισμοί της Πελοποννήσου «βούλιαξαν» το Πάσχα

Οι εγχώριοι τουρίστες έδωσαν δυναμικό παρόν, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι – Μετά το Πάσχα τι;
Πάσχα Ναύπλιο κόσμος

Το Πάσχα φέτος έφερε περισσότερο κόσμο στα τουριστικά μέρη της Ελλάδας. Από τα ιδιαίτερα αγαπημένα νησιά του Αιγαίου έως τις ειδυλλιακές ηπειρωτικές περιοχές, οι εξοδούχοι των γιορτών υποχρέωσαν τους δημοφιλείς προορισμούς να «βουλιάξουν» από κόσμο, αποκομίζοντας ανεπανάληπτες εμπειρίες και αφήνοντας πίσω τους γεμάτες μνήμες αποδράσεις.

Οι εγχώριοι τουρίστες έδωσαν δυναμικό παρόν, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι.

Οι μετακινήσεις από τους Αθηναίους έφτασαν σε άλλο επίπεδο, με τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων να καταγράφουν πληρότητα 100%. Οι αεροπορικές και οι υπεραστικές συγκοινωνίες επίσης ανταποκρίθηκαν στο ρεύμα των ταξιδιωτών, με υψηλές πληρότητες σε πτήσεις και λεωφορεία.

Αργοσαρωνικός και Πελοπόννησος

Σύμφωνα με στοιχεία από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, σε ηπειρωτικούς προορισμούς οι κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεπέρασαν το 90%. Εξίσου υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν στον Αργοσαρωνικό.

Ενδεικτικά, στην Καλαμάτα, οι προ-κρατήσεις άγγιξαν το 92% στην πλατφόρμα Airbnb. Στο Ναύπλιο οι προ-κρατήσεις άγγιξαν επίσης το 92%. Το Λεωνίδιο ήταν fully booked, ενώ στην κοντινή παραλία Τυρός οι προ-κρατήσεις άγγιξαν το 95%. Η Μονεμβάσια κατέγραψε προ-κρατήσεις στο 100%.

Μετά το Πάσχα τι;

Παρά τις πιέσεις, η κίνηση του Πάσχα δίνει αισιόδοξα σημάδια για τη θερινή σεζόν του 2024. Η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος κατά 30% σε επίπεδο Ευρώπης και η πρόβλεψη για αύξηση 10% στον εγχώριο τουρισμό δείχνουν ότι η Ελλάδα παραμένει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους ταξιδιώτες.

Με τις πρώτες ενδείξεις αυτές, η χώρα περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη μιας ακόμη επιτυχημένης τουριστικής σεζόν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis