home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ – Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα
Καιρός;

Άστατος θα είναι ο καιρός ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε σήμερα την επίσημη πρόγνωσή της για τις καιρικές συνθήκες της ημέρας.

Από χθες οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για άστατο καιρό το πρωί της Κυριακής και αλλαγή του σκηνικού από το μεσημέρι και έπειτα.

Πάντως, το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται και αυτό βροχερό, με καταιγίδες να σημειώνονται αρχικά στα βόρεια και τα δυτικά και έπειτα στα ανατολικά.

Το σίγουρο είναι πως το φετινό Πάσχα δεν θα δούμε πολύ ζεστές ημέρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 26 Βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα:

Το Μεγάλο Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή του Πάσχα, στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργο Τσατραφύλλια, τα επόμενα 24ωρα θα κυλήσουν ως εξής:

Μεγάλη Πέμπτη:
Λίγη συννεφιά. Τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου

Μεγάλη Παρασκευή: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη. Δυτική άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.

Μεγάλο Σάββατο:
Άστατος στις περισσότερες περιοχές, ή βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα:
Άστατος στις περισσότερες περιοχές, ή τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Λίγη σκόνη. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis