home design 800x400

Συνδικάτο Γάλακτος και Τροφίμων: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο και την Κόρινθο

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο και την Κόρινθο συμμετέχει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας τη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου στις 10:30.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο:

“Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και φέτος να υπονομεύσει τον αγωνιστικό – απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αυτήν τη φορά στο όνομα της «λειτουργίας της αγοράς», να την μετατρέψει σε εορταστική αργία, σε μέρα των λουλουδιών, συμμετέχουμε μαζικά, τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μάη, στο κορυφαίο αυτό αγωνιστικό σταθμό και δίνουμε νέα ώθηση στην οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα σύμβολο της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμούμε τους νεκρούς του αγώνα, τους ήρωες της τάξης μας που έδωσαν τη ζωή τους για ζωή με δικαιώματα. – που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν για το μέγιστο ιδανικό της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

131 χρόνια μετά την πρώτη Πρωτομαγιά που γιορτάστηκε στην Αθήνα, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν τότε το 8ωρο, σήμερα και παρά την απογείωση της παραγωγικότητας και των δυνατοτήτων, έχουμε να αναμετρηθούμε, με τις ευλογίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με τους αμέτρητους νόμους και ρυθμίσεις, που έφτασαν να καθιερώνουν τη 13ωρη δουλειά και τα ωράρια – λάστιχο, τσακισμένους μισθούς, χωρίς αμοιβή των υπερωριών.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Απέναντι σε όλους αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Με αποφασιστική συμμετοχή δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για:

• Κατώτερο Κλαδικό Μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.

• Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα

• 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο. Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.

• Μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας.

• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

• Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version