home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πετράκος: “Ανυποχώρητα αγώνας για μνήμη και δικαιοσύνη”

Δήλωση του Θανάση Πετράκου, υποψήφιου Ευρωβουλευτή της “Ενωτικής πρωτοβουλίας/ ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά “, μετά το Προσκύνημα στο μαρτυρικό Δίστομο.
Θανάσης Πετράκος

Ο Θανάσης Πετράκος υποψήφιος Ευρωβουλευτής της “Ενωτικής πρωτοβουλίας/ ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά”, επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Απρίλη 2024 το Δίστομο και τη Λειβαδιά. Στο Δίστομο συναντήθηκε, στο Μαυσωλείο των σφαγιασθέντων από τους Ναζί κατακτητές 228 Διστομιτών στις 10 Ιουνίου του 1944, με τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας Γιάννη Σταθά και τη συνεργάτιδα του Αμαλία Παπαϊωάννου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθάς ενημέρωσε τον Θανάση Πετράκο για τον αγώνα που γίνεται από τον Δήμο να καταγραφεί όλη η ιστορική μνήμη της σφαγής του Διστόμου και να μην περάσουν τα σχέδια των Γερμανών που επιδιώκουν την παραχάραξη της ιστορίας .

Στη συνέχεια ο Θανάσης Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Από την πλευρά μου τόνισα ότι επέλεξα σήμερα που είναι η ημέρα της μαύρης επετείου της εισβολής των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην ανοχύρωτη Αθήνα πριν 83 χρόνια να έρθω στο Δίστομο για να ξεκινήσω τον προεκλογικό μου αγώνα ,για να δώσω όρκο τιμής μπροστά στους 228 σφαγιασθέντες Διστομίτες από τους Ναζί, ότι αποτελεί απόλυτη δέσμευση του συνδυασμού μας της ” Ενωτικής Πρωτοβουλίας/ ΜέΡΑ25- Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ” και εμένα προσωπικά να συνεχίσουμε τον Αγώνα του Αείμνηστου Παμέγιστου Μανώλη Γλέζου για να, πληρώσει η Γερμανία, τις οφειλές της προς την Ελλάδα και προς τους απογόνους των θυμάτων για τα εγκλήματα της. Οι οφειλές της Γερμανίας καθορίστηκαν από την πρώτη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που συστήθηκε με απόφαση της Βουλής στις 27 Φεβρουαρίου 2014, με εμπνευστή και εμψυχωτή τον Μανώλη Γλέζο, και στην συνέχεια με την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17 ης Απριλίου 2019 ,και περιλαμβάνουν: τις πολεμικές αποζημιώσεις, την αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου, την αποζημίωση των θυμάτων και την επιστροφή των λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και των κλεμμένων εκκλησιαστικών κειμηλίων από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής. Το θέμα αυτό αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα σήμερα διότι βλέπουμε η Γερμανία να διολισθαίνει σε απαράδεκτες αντιδημοκρατικές ενέργειες φασιστικού χαρακτήρα. Διότι υποστηρίζει με φανατισμό την γενοκτονία στη Γάζα και τον σύγχρονο Χιτλερίσκο τον Νετανιάχου, και επιπλέον προχώρησε και στην πρωτοφανή απόφαση κατά παράβαση και των Ευρωπαικών κανονισμών να απαγορεύσει την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία του συντρόφου μας ,συνυποψήφιου και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη . Σήμερα που η Γερμανία πρωτοστατεί στην στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε νέα κούρσα εξοπλιστικών δαπανών την ωρα μάλιστα που 1 στους 4 Ευρωπαίους πολίτες είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας το θέμα της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα.

Επιπλέον η επίσημη έναρξη του προεκλογικού μου αγώνα από το Δίστομο γίνεται και για έναν ακόμη λόγο , για να τιμήσω τον Δήμαρχο και αδερφικό φίλο Γιάννη Σταθά όχι μόνο για τον αγώνα του να μην περάσουν τα σχέδια των Γερμανών που επιδιώκουν την παραχάραξη της ιστορίας αλλά και διότι έχει κάνει σπουδαίο έργο για τους Δημότες του, ώστε να έχουν σχεδόν δωρεάν ρεύμα αλλά και η τελευταία του απόφαση να συγκεντρωθούν 1500 ακαλλιέργητα στρέμματα και καλλιεργηθούν με την αποφασιστική στήριξη και επιστημοτεχνική βοήθεια του Δήμου τον αναδεικνύουν χωρίς υπερβολή στον καλλίτερο Δήμαρχο της Ελλάδας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis