home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Θολό τοπίο για το τραίνο στην Πελοπόννησο – Γιατί δεν προβαίνει σε ανάταξη ο ΟΣΕ

Αν δεν ζητήσουν να δρομολογήσουν τραίνα η Hellenic Train ή κάποια άλλη εταιρεία δεν πρόκειται να αναταχθεί η γραμμή Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα
Τρένο Άργος

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για επαναλειτουργία του τραίνου στην Πελοπόννησο, όσο αφορά τη μετρική γραμμή από Κόρινθο έως την Καλαμάτα, η οποία αφορά και την Αργολίδα.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση που έδωσαν ο ΟΣΕ και ο διευθύνων σύμβουλός του, Παναγιώτης Τερεζάκης, σε κοινοβουλευτική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα: «Η γραμμή Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και όταν η Hellenic Train ή άλλη Σιδηροδρομική Εταιρεία ζητήσει τη δρομολόγηση συρμών, τότε ο ΟΣΕ θα προβεί σε εργασίες ανάταξης αυτής».

Σύμφωνα με την ίδια απάντηση, το ετήσιο σχέδιο δράσης του Οργανισμού για το 2024 περιλαμβάνει το έργο επαναλειτουργίας της γραμμής Κάτω Αχαΐας-Πύργου και την α’ φάση της κανονικοποίησης της γραμμής, ένα έργο που εξαγγέλλεται εδώ και χρόνια με προοπτική ολοκλήρωσης το 2027.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τερεζάκης σημειώνει: «Όσον αφορά στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, είναι μέσω του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης 2024 του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με το οποίο στα έργα ανά δράση περιλαμβάνεται το έργο 1.2.5 “Επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐας – Πύργος και Α’ φάση κανονικοποίησης”, με προβλεπόμενη ολοκλήρωση την 31η-3-2027. Σύμφωνα με αυτό, ο ΟΣΕ προχωράει στην επικαιροποίηση των μελετών των Συμβάσεων 725 και 733 της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και των Τευχών Δημοπράτησης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis