home design 800x400

Θερμό το χειροκρότημα για τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Το ενιαίο θεατρικό δίπτυχο «Αυτός που λέει Ναι -Αυτός που λέει Όχι» του Bertolt Brecht απέσπασε τα θετικά σχόλια των διοργανωτών και ενθουσίασε το κοινό

Θερμό το χειροκρότημα για τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου.

Συνεχίζεται, μέχρι και τις 26 Απριλίου 2024, το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Ξυλόκαστρο και διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης.

ΦΩΤΟ: Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Στο Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε στις 16 Απριλίου 2024, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας(ΜΣΑ). Το ενιαίο θεατρικό δίπτυχο «Αυτός που λέει Ναι -Αυτός που λέει Όχι» του Bertolt Brecht απέσπασε τα θετικά σχόλια των διοργανωτών και ενθουσίασε το κοινό καθώς πρόσφερε στους ανήλικους θεατές όχι μόνο ψυχαγωγία αλλά κυρίως πνευματική καλλιέργεια ενισχύοντας την κριτική σκέψη τους. Το σύνολο Μουσικού Θεάτρου του ΜΣΑ παρουσίασε ένα έργο διδακτικού χαρακτήρα, με σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου, το οποίο ενσάρκωσαν επί σκηνής μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου.

Πρόκειται για μια παράσταση η οποία αποτελεί μια εξαιρετική βάση, ώστε να κατανοήσουν οι σημερινοί νέοι πως δεν είναι μόνο ο μύθος, αυτό που παίζεται στη σκηνή, αλλά τους αποκαλύπτει τις αντιφάσεις της κοινωνίας και τη δική τους ζωή, την οποία πρέπει να καταλάβουν καλά.

ΦΩΤΟ: Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είχαν η Ισμήνη Χατζή (θεατρολόγος) και η Καλλιόπη Καλποδήμου (φιλόλογος -θεατρολόγος) ενώ η μουσική σύνθεση ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση ήταν της Δέσπως Βαρουδάκη (Κιθαρίστρια – μουσικολόγος). Επιπλέον, ακούστηκαν 2 τραγούδια folk και 1 των Ξυδάκη- Γκάνα και 1 του Leonard Cohen. Στα κρουστά συμμετείχε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κουτάντος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version