home design 800x400

Στο δρόμο για Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα – Η τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους, παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στις 18.30 στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο) με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο η οποία απήγγειλε τόσο τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας όσο και τον δικό μας.

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους και αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας.

Το Ολυμπιακό Φως έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο ήταν o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Tony Estanguet, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.

Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου».

Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Η Αφή Δάδας έγινε από την πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας που ταξιδεύει από την Αθήνα στο Παρίσι όπου εκεί θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

Την αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας συνόδευσαν με την μουσική σύνθεση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και την ερμηνεία της, η Υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version