home design 800x400

Γ. Καλλιάνος: Θα κινηθεί νομικά για το θάνατο του πατέρα του

«Σ’ αγαπάω απέραντα και ζητώ συγγνώμη, έκανα ό,τι μπορούσα», έγραψε ο βουλευτής – «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα», λέει ο Καρδιολόγος αδελφός του Καλλιάνου – Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, δηλώνει ο Γεωργιάδης

Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αποχαιρετά τον πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης (25/4) σε ηλικία 79 ετών.

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σ’ αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ. Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδερφός σου, δεν στο είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση σου» αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της αγγειοχειρουργικής κλινικής» τόνισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ό,τι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε περιγράψει, σε δραματικό τόνο, την σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, ενώ είχε εκφράσει και παράπονα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο.

Ολόκληρη η ανάρτηση Καλλιάνου

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ. Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν στο είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση σου. Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής. Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στερεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου».

«Σήμερα ταξιδεύει μία από τις πιο αγνές ψυχές αυτού του κόσμου»

Το δικό της «αντίο» είπε και η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού με ανάρτησή της στα social media.«Σήμερα ταξιδεύει μία από τις πιο αγνές ψυχές αυτού του κόσμου. Δεν τα φοβήθηκες ποτέ τα προβλήματά σου. Ξεγέλασες πολλές φορές τον θάνατο αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερες… Καλό ταξίδι κύριε Δημήτρη μας».

ΕΔΕ διέταξε το ΑΤΤΙΚΟΝ

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτριου Καλλιάνου ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Αττικόν.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι: «Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Και καταλήγει: «Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εδώ και αρκετές ημέρες καταγγέλλει ότι δεν δόθηκε η πρέπουσα βαρύτητα στην κατάσταση της υγείας του πατέρα του από τους γιατρούς του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπόθεση θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Με ένα δελτίο τύπου το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την οικογένεια του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με την υπόθεση θανάτου του πατέρα του.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια σημειώνεται πως θα ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και οι ιατρικές επιλογές γιατρών του νοσοκομείου της Αθήνας, που νοσηλευόταν ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κος Γιάννης Καλλιάνος, η μητέρα του και ο αδελφός του ανέθεσαν στον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια την νομική τους εκπροσώπηση στην υπόθεση που έχει δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον κο Γιάννη Καλλιάνο και αφορά τις συνθήκες νοσηλείας και τις ιατρικές επιλογές γιατρών γνωστού νοσοκομείου της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε ο πατέρας του και μετά από μια σειρά ακρωτηριασμών, ενώ αρχικά οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση της υγείας του πατέρα του ήταν τέτοια που δεν κινδύνευε η ζωή του σε καμία περίπτωση, τελικώς υπέστη ανακοπή, ακολούθως περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση και σήμερα έχασε την ζωή του.

Το δικηγορικό μας γραφείο με τους συνεργάτες του και τη βοήθεια ειδικών ιατροδικαστών, αφού λάβουμε στην κατοχή μας τον ιατρικό φάκελο τον οποίον θα μελετήσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες μας θα προσχωρήσουμε στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες κατά όλων των υπευθύνων».

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του δήλωσε πως «ως προς τη ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα».

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω δεν είναι αλήθεια, η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι καλό νοσοκομείο».

Αδελφός Καλλιάνου: «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα»

Ο γιατρός αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος Καλλιάνος μιλώντας στον Alpha ξέσπασε κατηγορώντας τους γιατρούς για την τραγική κατάληξη.

Ο μπαμπάς μου έφυγε αβοήθητος με έναν καθηγητή, που μέχρι και τη μέρα που έφευγε, μάς έλεγε ότι είναι καλά και θα πάει στο σπίτι του. Ο καθηγητής που ακρωτηρίασε τη ξηρά γάγγραινα που είχε, με διαβεβαίωνε μέχρι τέλους ότι είναι καλά. Δεν καταλάβαινα αν ήταν αδαής, αν ήταν δόλιος, αν ήταν ηλίθιος… Συνάδελφος πάντως δεν ήταν” είπε ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου στο κανάλι.

Όλοι με διαβεβαίωναν ότι ο μπαμπάς πάει καλά, το πόδι πάει καλά και κλείνει η πληγή και θα πάει σπίτι. Με 40, 50 συστολική πίεση που σημαίνει προθανάτια κατάσταση, δεν υπήρχε ουσιαστικά ιατρική παρακολούθηση στον πατέρα μου όπως αυτή ορίζεται από τον όρκο που δίνουμε” συμπλήρωσε ο γιατρός αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου.

«Ζείτε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα»

Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων που για εμένα ήταν 10 με 20%, εφόσον η μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική έκανε διάγνωση πρώιμα την καταπληξία” πρόσθεσε επίσης ο Χρήστος Καλλιάνος, τονίζοντας σε άλλο σημείο πως η Ελλάδα δεν είναι κράτος πρόνοιας, αλλά μία χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα.

Yποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το “θεαθήναι”, σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

“Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις” είπε.

“Πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας και αυτό το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί πέντε μέρες. Έγινε αδύναμη η καρδιά του και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι. Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε σαν συνάδελφο. Ένιωθα ηλίθιος όταν του μιλούσα. Μπορεί τεχνικά να του έκανε τον ακρωτηριασμό αλλά μέχρι εκεί. Ξέρω πως δουλεύει το υποτιθέμενο σύστημα. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα”.

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος ανέφερε ότι ζήτησε τη νοσηλεία του πατέρα του σε ΜΑΦ, κάτι που του είπαν ότι δεν γίνεται. “Μόνο αν πεθάνει κάποιος στο διάδρομο και επανέλθει από ΚΑΡΠΑ μπαίνει σε ΜΑΦ. Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως”, ανέφερε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι “οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε όμως τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version