home design 800x400

Αργολίδα: Μπρα ντε φερ του ΚΚΕ με υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν άρεσε στο ΚΚΕ η επίσκεψη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Αργολίδα – Τι αναφέρουν αμφότεροι σε ανακοινώσεις τους

Μπρα ντε φερ μεταξύ ΚΚΕ και Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με αφορμή την επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα. Το κομμουνιστικό κόμμα έκρινε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά των όσων δήλωσε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται σε αυτή:

Παρακολουθήσαμε την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου την επίσκεψη της στην Αργολίδα, που  συναντήθηκε με αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού και έκπληκτοι διαβάσαμε να μιλάει  για «τη δυνατότητα της Ε.Ε. να αποτελέσει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας…..»

Το παραμύθι της «φιλολαϊκής» ΕΕ το έχουν πληρώσει ακριβά οι λαοί, με φτώχια και πολέμους! Απέναντι στις ψευδαισθήσεις για την καλή «ευρωπαϊκή κανονικότητα» και το «κράτος δικαίου», το ΚΚΕ αντιτάσσει τη μαχητική – λαϊκή κανονικότητα των αγώνων, της διεκδίκησης, της πάλης για την πραγματική φιλολαϊκή προοπτική, που σημαίνει σύγκρουση με την ΕΕ και τη δικτατορία του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

Είχε το θράσος μάλιστα, να αναφερθεί και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική  που «όπως εφαρμόζεται σήμερα δεν εξυπηρετεί τους ανθρώπους της χώρας μας…».

Αυτό που ξέχασε να μας πει η υπεύθυνη αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στη ψηφοφορία στην Ευρωβουλή για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, το κόμμα της την υπερψήφισε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Το μόνο κόμμα που την καταψήφισε ήταν το ΚΚΕ!

Γιατί σήμερα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως η ΚΑΠ, είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυριαρχία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Το θράσος τους λοιπόν είναι απύθμενο… Από τη μία παριστάνουν πως κόπτονται για τους αγρότες και από την άλλη ψηφίζουν στην Ευρωβουλή τον αφανισμό τους.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κοιτά στα μάτια τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους γιατί από την αρχή αποκάλυψε και αντιπάλεψε την ΚΑΠ. Δεν έσπειρε καμία αυταπάτη και στάθηκε πάντα στο πλευρό των αγώνων των αγροτών.

Αυτή η «Ευρώπη», για την οποία ανταγωνίζονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και όλα τα άλλα κόμματα, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Είναι η Ευρώπη της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, του πολέμου.

Αυτή η δήθεν «Ευρώπη», πότε της «Ευρώπης των λαών», πότε των «εθνών», πότε του «ισχυρού νότου απέναντι στον βορρά», πότε της ΕΕ που «διασφαλίζει δικαιοσύνη» κ.ο.κ. Όλων εκείνων δηλαδή των ψεμάτων που εδώ και δεκαετίες πληρώνουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα σε όλα τα κράτη – μέλη.

Η Ευρώπη και η πολιτική της πρέπει να καταδικαστούν στις ευρωεκλογές. Καταψηφίζοντας όλα τα κόμματά της και τους δήθεν αντισυστημικούς που την «ξεπλένουν».

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος μάχης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού, σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, αντεπίθεσης για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής ένωσης της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Γιατί όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατή και αποτελεσματική θα είναι κάθε λαϊκή διεκδίκηση!

Απάντησε η Τελιγιορίδου

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας σχετικά με την επίσκεψή της στην περιοχή:

«Καμία έκπληξη δεν μου προκάλεσε η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίσκεψή μου στην Αργολίδα και τη συζήτηση που είχα με αγροτικούς φορείς. Πρόκειται για το γνωστό αφήγημα των ίσων αποστάσεων του ΚΚΕ από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ στην προσπάθειά του να καταστεί “ο αγνός  υπερασπιστής” του αγροτικού κόσμου και των συμφερόντων του λαού μας.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι μάχες στην ΕΕ δίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Κι επειδή η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν μπορεί να συνεχιστεί ενημερώνω το ΚΚΕ Αργολίδας πως οι τρεις κανονισμοί της ΚΑΠ 2023-2027 (για τα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ, για τη χρηματοδότηση και την παρακολούθηση της ΚΑΠ και για την Κοινή Οργάνωση Αγοράς της ΚΑΠ) ψηφίστηκαν στις 23/11/2021 στο Ευρωκοινοβούλιο από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η ΝΔ), του Renew Europe και από τη μεγάλη πλειοψηφία της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ενώ καταψηφίστηκαν από τις πολιτικές ομάδες της Αριστεράς (στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)  και των Πρασίνων.

Συνεπώς, η ΚΑΠ 2023-2027 είναι απότοκο της προχειρότητας στον σχεδιασμό, του τακτικισμού, του καιροσκοπισμού και του συμβιβασμού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Renew Europe και της μεγάλης πλειοψηφίας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Επιπλέον οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απορρίψανε τον Μάρτιο του 2019, σχετική τροπολογία που είχαν καταθέσει οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, όπως και αντίστοιχη τροπολογία που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Η Ελλάδα, όντως, διατήρησε το ίδιο ποσό με την προηγούμενη ΚΑΠ, δηλαδή 19,3 δις € για την περίοδο 2023-2027. Όμως, τα προβλήματα κατά την εφαρμογή της ΚΑΠ, από τον πρώτο κιόλας χρόνο, οφείλονται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο (ΕΣΣ) για τη ΚΑΠ, το οποίο κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30-12-2021 (μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2021) και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 21-12-2022.

Είναι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΝΔ αυτό που μείωσε κατά 27% τις επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους, 19% στις μόνιμες καλλιέργειες και 17% στις αρόσιμες καλλιέργειες. Γι αυτήν την αλήθεια το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε να πει ούτε λέξη και δεν ανέφερε πουθενά πως  το Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε η ΝΔ είναι αυτό που κόβει 240 εκ τον χρόνο από τις τσέπες των αγροτών ( μόνο από τη Βασική Ενίσχυση) και όρισε τα ανεφάρμοστα οικολογικά σχήματα. Για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ αποφεύγει να καταδικάσει επί της ουσίας την πολιτική της ΝΔ και αρέσκεται στο “όλοι ίδιοι είναι”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο  πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων του πρωτογενή τομέα και έχει διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις, για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου,  την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημογραφική ανανέωση της υπαίθρου, την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, την διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας, την πρόσβαση των καταναλωτών σε ασφαλή και σε προσιτές τιμές προϊόντων, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Τέλος σέβομαι την άποψη του ΚΚΕ για την ΕΕ αφού όμως είναι τόσο κατά της Ε.Ε. ας μας ενημερώσει αν επιχορηγήθηκε και με ποια ποσά, η εταιρία του ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ στο Κρυονέρι Αττικής την περίοδο 2004-2010 (ιδιοκτησίας του τότε) από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version