home design 800x400

Το δάνειο του Ναυπλίου για να εξοφληθούν οι πιστωτές –  7.943.608,17 € για να πληρωθούν τα χρέη

Οι όροι που δανείζεται η πόλη από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Ο Δήμος οφείλει να χρησιμοποιήσει το δάνειο μόνο για τη χρηματοδότηση χρεών που προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες για ισοσκέλιση προϋπολογισμού 2024, σύμφωνα με τους προσκομισθέντες πίνακες πιστωτών

Πράσινο φως αναμένεται να δώσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να μπορέσει να πληρώσει ο δήμος Ναυπλιέων τα χρέη του προς τους πιστωτές του.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής για να λάβει την κρίσιμη απόφαση για το περιβόητο δάνειο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, καλούνται αυτή την ώρα να αποφασίσουν για την υποβολή αίτησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγηση δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ναυπλιέων οικ. έτους 2024, ενώ θα προχωρήσουν και για την έγκριση της 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού.

Η συνεδρίαση για το δάνειο

Παρακολουθείστε ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων που αποφασίζει για το δάνειο από το Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων.

Οι όροι για το δάνειο του δήμου Ναυπλιέων

Η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής που καλείται να υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων, αναφέρεται στους όρους της οικονομικής προσφοράς δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την ισοσκέλιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024. Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων, εισηγείται συγκεκριμένα προς το Δημοτικό Συμβούλιο την λήψη απόφασης για την υποβολή αίτησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τη χορήγηση δανείου ισοσκέλισης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2024, ύψους 7.943.608,17€.

Το ύψος του χορηγουμένου δανείου δύναται να καλύπτει το σύνολο ή μέρος του ποσού που υπολείπεται για ισοσκέλιση προϋπολογισμού, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ομαλής εξυπηρέτησης του αιτουμένου δανείου, με εκχώρηση Κ.Α.Π.

Το ύψος του χορηγουμένου δανείου δύναται να καλύπτει το σύνολο ή μέρος του ποσού που υπολείπεται για ισοσκέλιση προϋπολογισμού, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ομαλής εξυπηρέτησης του αιτουμένου δανείου, με εκχώρηση Κ.Α.Π., ύστερα από αξιολόγηση της σκοπιμότητας του δανείου, της βιωσιμότητας και ορθολογικής οργάνωσης καθώς και της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου.

Από τους προσκομισθέντες πίνακες δικαιούχων στην κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ η οφειλή με α/α 16 DASTERING SYSTEMS ΑΕ, «Προμήθεια λαμπτήρων led», συνολικού ποσού €634.619,60, δεν είναι επιλέξιμη για δανειοδότηση. Επομένως οι κατηγορίες των επιλέξιμων οφειλών προς δανειοδότηση διαμορφώνονται ως εξής:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ 7.407.528,53€

ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 463.315,40 €

ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ 72.764,24 €

ΣΥΝΟΛΟ 7.943.608,17€

Ο Δήμος οφείλει να χρησιμοποιήσει το δάνειο μόνο για τη χρηματοδότηση χρεών που προέρχονται από πάσης φύσεως δαπάνες για ισοσκέλιση προϋπολογισμού 2024, σύμφωνα με τους προσκομισθέντες πίνακες πιστωτών.

Η εξασφάλιση του δανείου θα γίνει με εκχώρηση εκ μέρους του δανειολήπτη προς το Ταμείο των αναγκαίων για την ομαλή εξυπηρέτηση του δανείου ποσών, από το τμήμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Μετά από κάθε εκταμίευση ποσού δανείου θα προσκομίζεται στο Τ.Π και Δανείων βεβαίωση της οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ότι εξοφλήθηκαν οι πιστωτές, η οποία και θα είναι υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών και ορκωτό ελεγκτή λογιστή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version