home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

“Ο Δαναός”: Διαφωτιστική η ημερίδα για το Άργος της 3ης και 2ης χιλιετίας

Ημερίδα για το Άργος στην 3η και 2η χιλιετία

Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός”, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 130 χρόνια απ΄την ίδρυσή του και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου , η ιστορική – αρχαιολογική ημερίδα με τον τίτλο: «Το Άργος στην 3η και 2η χιλιετία π.Χ.».

Στην ημερίδα συζητήθηκε η σύγχρονη αρχαιολογική έρευνα για το αργειακό πεδίο και τις σχέσεις των Αργείων με τους πολιτισμούς του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου.

Ημερίδα για το Άργος στην 3η και 2η χιλιετία
ΦΩΤΟ: Σύλλογος Αργείων “Ο Δαναός”

Υπο την επιστημονική επιμέλεια αλλα και τον συντονισμό της εκδήλωσης απο τον κ. Γεωρ,Στείρη καθηγητή ΕΚΠΑ οι συμμετέχοντες διακεκριμένοι εισηγητές κ.κ. Παπαδάτος, Βαβουρανάκης, Μπούζα, Μπαλιτσάρη Gilles & Anna Touchais (η εισήγηση του κ. Πετράκη, αναγνώστηκε απο την κ. Μπούζα λόγω αιφνίδιου προσωπικού του προβλήματος) ανέφεραν εντυπωσιακά δεδομένα της αρχαιολογικής έρευνας, για μια εποχή σχετικά άγνωστη στους περισσότερους και ιδίως για την περιοχή της Ασπίδας του Άργους.

Η αναφορά στον προφ. Ηλία ήταν διαφωτιστική για την λεγόμενη “σκοτεινή περίοδο” μετάβασης από την Μυκηναϊκή εποχή στην κλασσική περίοδο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis