home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου εφαρμόζει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, με Γωνιές Ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας με χρήση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης
fodsa diagonismos

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου εφαρμόζει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, με Γωνιές Ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας με χρήση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης στα οποία οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και χάρτινα υλικά, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προώθηση της ανακύκλωσης σε δήμους αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Κι επειδή οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, όπως αναφέρει ο ΦοΔΣΑ, “ανακοινώνουμε μια «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης» που περιλαμβάνει «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του Μεγάλου Διαγωνισμού στις 25 Μαΐου 2024, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα δώρα – έπαθλα

Τα τρία μεγάλα δώρα – έπαθλα του «Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου» είναι τα ακόλουθα:

1ο δώρο – έπαθλο*: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

2ο δώρο – έπαθλο **: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

3ο δώρο – έπαθλο: Ένα smart watch για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

* Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το 1ο δώρο – έπαθλο θα είναι: Ένα (1) Ηλεκτρικό Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

** Σε περίπτωση που το δεύτερο (2ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης) τότε το 2ο δώρο – έπαθλο θα είναι: Ένα (1) Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Με τη λήξη του διαγωνισμού, όλα τα σχολικά τμήματα για να συμμετέχουν στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, θα πρέπει να παραδώσουν την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, τα κουπόνια συμμετοχής τους που θα έχουν συλλέξει και θα έχουν καταμετρήσει συνολικά ως σχολικό τμήμα, στο Δημαρχείο του κάθε Δήμου.

Τα σημεία λειτουργίας των Πολυκέντρων Ανακύκλωσης των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στο Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://recycling-center.gr/ekdiloseis/megalos-ekpaideytikos-diagonismos-anakyklosis-sholeion-dimon-tis-perifereias?fbclid=IwAR0BNbAEZf6PNPohvuoCgW51Qhzg5-WFSsp0VnM6bnfbmou17UVXiWlNBJ4

Με τη δική σας συμμετοχή και δράση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σας περιμένουμε όλους στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου που λειτουργούν στο Δήμο σας!”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis