home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Ανοίξτε είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου…» – Εφιάλτης στα Κρέστενα

Χτύπησαν ηλικιωμένη, την έδεσαν και έφυγαν με λεία 100.000 ευρώ
Αστυνομία αστυνομική επιχείρηση

Μία ηλικιωμένη γυναίκα κατάφεραν να ξεγελάσουν δύο δράστες με αποτέλεσμα να μπουν στο σπίτι της και να αρπάξουν ότι πολύτιμο βρήκαν προτού τραπούν σε φυγή. Η ληστεί εκτυλίχθηκε στα Κρέστενα της Ηλείας με τους δράστες να προσποιούνται τους αστυνομικούς.

Όπως σημειώνει το ilialive.gr, οι δράστες αφού μπήκαν στο σπίτι άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι δράστες, προφανώς παρακολουθούσαν το σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Κρεστένων και γνώριζαν ότι ο σύζυγος απουσιάζει και η γυναίκα του βρίσκεται μόνη στο σπίτι.

Οι δράστες σκαρφίστηκαν το σενάριο των «αστυνομικών» και δεν δίστασαν μέρα μεσημέρι, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο «ποιος είναι» της γυναίκας, αποκρίνονται «αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου» ζητώντας παράλληλα να τους ανοίξει. Το θύμα χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, ανοίγει την πόρτα με τους δράστες να μπαίνουν μέσα. Από εκεί και πέρα ξεκινά το μαρτύριο για την ηλικιωμένη καθώς άσκησαν σωματική βία, την ακινητοποίησαν και την έδεσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες ήταν μάλλον καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι, αφού εντόπισαν και μετέφεραν σιγά – σιγά ένα χρηματοκιβώτιο στο οποίο η οικογένεια διατηρεί χρήματα αλλά και αντικείμενα αξίας. Έχοντας πετύχει τον στόχο τους, καταφέρνουν να βγάλουν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φορτώνουν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίζονται.

Η γυναίκα σοκαρισμένη ενημέρωσε τις Αρχές για το συμβάν και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis