home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδος στο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών

Ο γενικός τίτλος του 6ου ετήσιου Φεστιβάλ Αφήγησης ήταν: «Η δύναμη της αφήγησης μέσα από παραμύθια και βιογραφικές ιστορίες» και φέτος για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στη σκηνή του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Άρια Ναυπλίου.
kallitexniko gymnasio argolidas festival afigisis

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας είχε τη μεγάλη χαρά να πάρει μέρος στο 6ο Ετήσιο Φεστιβάλ Αφήγησης, με το δραματοποιημένο παραδοσιακό παραμύθι: “Η Μυρμήγκω”.

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Σωματείο: «Οι φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο – Θεατροδρόμιο», υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

kallitexniko gymnasio argolidas festival afigisis 3

Ο γενικός τίτλος του 6ου ετήσιου Φεστιβάλ Αφήγησης ήταν: «Η δύναμη της αφήγησης μέσα από παραμύθια και βιογραφικές ιστορίες» και φέτος για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στη σκηνή του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Άρια Ναυπλίου.

kallitexniko gymnasio argolidas festival afigisis 2

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας συμμετείχε με την ομάδα: «Παραμυθάδες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας», την οποία αποτέλεσαν μαθητές και μαθήτριες που προέχονται από την Γ’ τάξη Γυμνασίου. Τα εξαιρετικά σκηνικά, (τα οποία ήταν σκιάχτρα σε φυσικό μέγεθος ανθρώπινης φιγούρας), δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από την Κατεύθυνση Εικαστικών της Α’ τάξης Γυμνασίου. Τα σκιάχτρα παρέμειναν στον χώρο του Πανεπιστημίου καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ, και υποστήριξαν εικαστικά τα δρώμενα.

Οι συντελεστές της παράστασης ήταν:

  • Σοφία Ασλανίδου: Διδασκαλία Αφήγησης παραδοσιακών παραμυθιών, εμψύχωση της ομάδας.
  • Μάγδα Μάρα: Οργάνωση, διδασκαλία σκηνικών και κουστουμιών της παράστασης.
  • Δάφνη Πιτερού: Διδασκαλία κειμένων, υποστήριξη της ομάδας.
  • Γιάννης Θανάσουλας: Μουσική διδασκαλία και σκηνική μουσική υποστήριξη.
  • Ισμήνη Χατζή: Διδασκαλία κειμένων.
kallitexniko gymnasio argolidas festival afigisis 1

Ο σύλλογος διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας ευχαριστεί θερμά την κυρία Σοφία Ασλανίδου, για την ενεργή και θερμή υποστήριξή της στην ομάδα μας. Της οφείλουμε πολλά, για την πρώτη συμμετοχή μας στο άρτια οργανωμένο Φεστιβάλ Αφήγησης του Θεατροδρομίου Ναυπλίου, το οποίο επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που μας έδωσε να επιχειρήσουμε για πρώτη μας φορά αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών.

Ο πλούτος της αφήγησης που μας κληροδότησε η λαϊκή μας παράδοση είναι τιμή μας ως Καλλιτεχνικό Σχολείο, όσο και χρέος μας να την συνεχίσουμε.

Κείμενο: Μάγδα Μάρα .

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis