home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για τον νέο Δικαστικό χάρτη: Οι αλλαγές εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητες

“Οι αλλαγές αυτές πέραν του ότι υποβαθμίζουν τα Δικαστήρια της περιοχής της Αργολίδας, δεν εξυπηρετούν ανάγκες αλλά μόνο σκοπιμότητες”.
nafplio dikastiria

Σε διαβούλευση βρίσκεται ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας. Όπως τονίζει στην δημοσίευσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το νομοσχέδιο που φέρνει σε διαβούλευση η κυβέρνηση:

  1. Η Λακωνία δεν υπάγεται πλέον στο εφετείο Ναυπλίου, αλλά στο Εφετείο Καλαμάτας.
  2. Η περιοχή Άστρους – Λεωνιδίου, δεν υπάγεται πλέον στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου, αλλά στο Πρωτοδικείο Τριπόλεως.
  3. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου.

“Οι αλλαγές αυτές πέραν του ότι υποβαθμίζουν τα Δικαστήρια της περιοχής της Αργολίδας, δεν εξυπηρετούν ανάγκες αλλά μόνο σκοπιμότητες.

Ποια ανάγκη εξυπηρετεί η αποδυνάμωση του Εφετείου μας, εκτός από την ενίσχυση του αδύναμου Εφετείου Καλαμάτας, εκλογικής περιφέρειας του κου Σαμαρά;

Ποια ανάγκη εξυπηρετεί η υπαγωγή της περιοχής Άστρους – Λεωνιδίου στο Πρωτοδικείο Τριπόλεως, όταν το κτηματολόγιο της υπάγεται στο Ναύπλιο, η περιοχή υπάγεται για 150 χρόνια στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου και η οικονομική της ζωή είναι συνδεδεμένη απόλυτα με την Αργολίδα;

Για ποιο λόγο αφήνουν ολόκληρη την περιοχή της Ερμιονίδας χωρίς δικαστήριο, μια περιοχή με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, δικαστικές υποθέσεις και συμβόλαια μεγάλης αξίας;

Αντί να αναβαθμίσουν το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο και να εντάξουν σε αυτό Σπέτσες και Ύδρα το καταργούν, με συνέπεια την αφάνταστη εκτός των άλλων ταλαιπωρία του να προσέρχονται στο Ναύπλιο, οι διάδικοι , δικηγόροι αλλά και των άλλων κατοίκων που εξυπηρετούνται καθημερινά από τα Δικαστήρια.

Από τις αλλαγές η περιοχή μας Δικαστηριακά υφίσταται τα μεγαλύτερα πλήγματα και αυτό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Γιατί; Ίσως επειδή μας θεωρούν δεδομένους;”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis