home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Τι συμβαίνει με τα drones του Ιράν προς το Ισραήλ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την επίθεση που εξαπολύθηκε προς το Ισραήλ
Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

Τύμπανα γενικευμένου πολέμου ηχούν στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου 13/4, με δεκάδες πολεμικά drones. Δεκάδες drones εθεάθησαν να πετούν με κατεύθυνση από το Ιράν και επάνω από το Ιράκ προς το Ισραήλ, δήλωσαν στο Reuters ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, η Ιορδανία έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στη Μέση Ανατολή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka. Το Ιράκ επίσης έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες έχουν ήδη ηχήσει στις απειλούμενες περιοχές.

«Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίθεση την οποία έχει ονομάσει το Ιράν «Αληθινή Υπόσχεση», είναι σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης μόνο στην αρχή της.

Διάγγελμα Νετανιάχου

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε δήλωση που μεταδόθηκε με βίντεο. «Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές, το κοινό είναι ισχυρό».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών», πρόσθεσε ο Νετανιάχου και τόνισε.

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Ισραηλινά ΜΜΕ: Τα drones καταρρίφθηκαν από ΗΠΑ και Βρετανία πριν φτάσουν στο Ισράηλ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, καταρρίφθηκε σχεδόν στο σύνολό τους τα drone – καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ. Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, περισσότερα από 100 ιρανικά drones έχουν ήδη αναχαιτιστεί εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου «σε σύνολο εκατοντάδων που εκτοξεύθηκαν προς τη χώρα». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 drones- καμικάζι» -η ίδια φράση που χρησιμοποιείται και τώρα- κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Ιράν στον ΟΗΕ: Η επίθεση κατά του Ισραήλ έφτασε στο τέλος της

Με το μπαράζ των επιθέσεων με drones από το Ιράν προς το Ισραήλ να έχουν θέσει σε συναγερμό τη διεθνή κοινότητα, η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη έστειλε το μήνυμα ότι η επιχείρηση έφτασε στο τέλος της.

Το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλείται η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση.

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis